Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ευχήθηκε μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Facebook περαστικά στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, για τον κορονοϊό από τον οποίο νοσεί. Μαζί με τα «περαστικά» του, έδωσε και την ιατρική του συμβουλή, προτείνοντάς του την «ιβερμεκτίνη» σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάστασή του.

Διαβάστε ακόμη: Αδωνις Γεωργιάδης στο Reader για συμπτώματα κορονοϊού: Νιώθω αδυναμία - Τον Ιανουάριο έκανα το εμβόλιο

Παράλληλα, ευχήθηκε και «καλά μυαλά» τόσο στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και σε όλη την κυβέρνηση, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια φωτογραφία με προηγούμενες δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τον κορονοϊό.

Ο ίδιος, μάλιστα ζήτησε να ελεγχθούν και όλοι όσοι συνάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Προεδρικό Μέγαρο στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η δήλωσή του: 

«Περαστικά,αν επιδεινωθούν τα συμπτώματα,πάρε ιβερμεκτινη….

Καλά μυαλά, στον αρχηγο σου και ολους σας!!!

ΥΓ .Να ελεγχθούν αυτοί που συνάντησες στο προεδρικό προχθές !!»

Τι είναι η ιβερμεκτίνη

Η ιβερμεκτίνη είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών τύπων παρασιτικών λοιμώξεων. Αυτό περιλαμβάνει ψείρες, ψώρα, ογκοκέρκωση, στρογγυλοειδίαση, τριχουρίαση, ασκαρίαση και λεμφική φιλαρίαση.

Η ιβερμεκτίνη ανακαλύφθηκε το 1975 και τέθηκε σε ιατρική χρήση το 1981. Συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των βασικών φαρμάκων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σε άλλα ζώα χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία της διροφιλαρίωσης και ακαρίασης, μεταξύ άλλων ενδείξεων.

Ο FDA δεν έχει εγκρίνει την ιβερμεκτίνη για χρήση στη θεραπεία ή πρόληψη του COVID-19 σε ανθρώπους. Τα δισκία Ivermectin έχουν εγκριθεί σε πολύ συγκεκριμένες δόσεις για ορισμένα παρασιτικά σκουλήκια, και υπάρχουν τοπικές (στο δέρμα) συνθέσεις για ψείρες της κεφαλής και δερματικές παθήσεις όπως η ροδόχρου ακμή. Η ιβερμεκτίνη δεν είναι αντι-ιικό (φάρμακο για τη θεραπεία ιών). Η λήψη μεγάλων δόσεων αυτού του φαρμάκου είναι επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη.

Όπως ανέφεραν πιο πρόσφατα οι Los Angeles Times, η ιβερμεκτίνη προωθείται πλέον από αντιεμβολιαστές και οπαδούς των θεωριών συνομωσίας σαν μαγική λύση για τον κορονοϊό. Η εφημερίδα συμπληρώνει ότι οι οπαδοί του συγκεκριμένου φαρμάκου υποστηρίζουν ότι πράκτορες των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών προσπαθούν να συγκαλύψουν τις ευεργετικές ιδιότητες του φαρμάκου γιατί κερδοσκοπούν από τα εμβόλια.

Η εφημερίδα καταλήγει ότι η συγκεκριμένη θεωρία συνομωσίας ενδέχεται να αποδειχθεί πολύ πιο επικίνδυνη από αντίστοιχες θεωρίες για άλλα σκευάσματα που προωθούσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA