Μενού
  • Α-
  • Α+

Με 263 υπέρ έναντι 9 κατά, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου.

Η υπόθεση του Κυριάκου Βελόπουλου αφορά μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του δύο Ρομά, για δήλωση που έκανε, με αφορμή περιστατικό που είχε σημειωθεί στην Μεσσήνη με εμπλοκή Ρομά, με την οποία είχε ταχθεί υπέρ της οπλοκατοχής, ώστε τα θύματα ληστειών να μπορούν να αμύνονται, όπως ισχυρίστηκε. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ίδιος ο κ. Βελόπουλος ζήτησε την άρση ασυλίας του, ενώ θετική ήταν και η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια. Την άρση ασυλίας καταψήφισαν μόνο οι 9 βουλευτές του κόμματος του ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα την υπερψήφισαν.

Τι είχε δηλώσει ο Κυριάκος Βελόπουλος 

Η δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου αφορούσε το συμβάν της 5ης Οκτωβρίου 2020, όταν ένας 63χρονος σκότωσε έναν 18χρονο Ρομά στο χωριό Πιπερίτσα στη Μεσσήνη. Ο 18χρονος είχε εισβάλει στο σπίτι του 63χρονου μαζί με άλλους δύο ανήλικους. Αφού έγιναν αντιληπτοί, ο άτυχος νέος διαπληκτίστηκε ελαφρά με τον 63χρονο, ο οποίος τον πυροβόλησε με την καραμπίνα.

Μιλώντας λίγες ημέρες μετά, στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus, ο Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε πως σκόπευε να καταθέσει πρόταση νόμου στη Βουλή, προκειμένου όπως είπε «ο κάθε Έλληνας να έχει όπλο στο σπίτι του». «Όταν θα μπουκάρει ο κάθε Ρομά θα τον κάνει κόσκινο, όταν θα μπαίνει ο Ρομά στον σπίτι μου θα τον περάσω πριονοκορδέλα», είχε πει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA