Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας εγκρίθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο αναβαθμισμένο σχολείο και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, σε σύνολο 291 βουλευτών που ψήφισαν, με 158 «Ναι» υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο επί της αρχής και το άρθρο 185 για την ίδρυση, κατάργηση και συγχώνευση ΑΕΙ, ενώ 133 βουλευτές από σύσσωμη την αντιπολίτευση καταψήφισαν. Το άρθρο 56 για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών υπερψηφίστηκε με 158 «ΝΑΙ» έναντι 106 «ΟΧΙ» και 27 «Παρών».

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Αυταρχικές οι «καμπάνες» σε απείθαρχους εκπαιδευτικούς

Κεραμέως προς ΣΥΡΙΖΑ: Έχετε εξαπολύσει λυσσαλέο πόλεμο εναντίον μου

Η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια έκλεισε με την τοποθέτηση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, η οποία απέκρουσε τα πυρά της αντιπολίτευσης για αυστηρό έλεγχο των εκπαιδευτικών και επιστροφή στο μεσαίωνα αντιπαραβάλλοντας τις 10 αλήθειες που όπως είπε αναδείχτηκαν από τη συζήτηση για το νομοσχέδιο.

«Υπάρχουν 10 αλήθειες του νομοσχεδίου που προωθούν τις αναγκαίες εκσυγχρονιστικές αλλαγές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής και δημιουργούν το σχολείο του μέλλοντος», σημείωσε η κ. Κεραμέως, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ – που είχε εξαπολύσει βολές περί αντιμεταρρύθμισης - για απύθμενη υποκρισία και λυσσαλέο πόλεμο εναντίον της, καταγγέλλοντας την Κουμουνδούρου ότι κρύβεται πίσω από το διαδικτυακό ψήφισμα για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και την παραίτησή της.  

«Έχετε εξαπολύσει εναντίον μου έναν λυσσαλέο πόλεμο. Οργανώσατε το διαδικτυακό ψήφισμα, ζητώντας την παραίτησή μου. Μην ισχυρίζεστε ότι είναι μια κίνηση χωρίς κομματική καθοδήγηση. Όλα τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ στέλνουν mail, που λένε “πάτα εδώ για να επικυρώσεις την υπογραφή σου”. Και στο δικό μου mail έφτασε ένα τέτοιο. Μην καρφώνεστε τόσο. Τουλάχιστον κρατήστε τα προσχήματα και πέστε ότι η βούληση σας είναι να καταργηθεί η ΕΒΕ», είπε χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως.

Σύγκρουση δύο κόσμων

Υπεραμυνόμενης των ρυθμίσεών της, η υπουργός Παιδείας μίλησε για τη σύγκρουση δύο κόσμων. «Από τη μια είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που θέλει μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία στα σχολεία και από την άλλη βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που λέει όχι στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των πανεπιστημίων, όχι στην ελάχιστη βάση εισαγωγής», ανέφερε, για να προσθέσει πως: «Στον δικό μας κόσμο, θα αγωνιζόμαστε για ένα ελεύθερο αυτόνομο σχολείο και για μια παιδεία πιο κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας. Θα αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα που θα ωθεί στην ανέλιξη, θα δίνει περισσότερα και καλύτερα εφόδια στους μαθητές, θα είναι κοντά στην ελληνική κοινωνία και θα είναι μέσο ανάπτυξης και προόδου. Γιατί η παιδεία που δίνουμε σήμερα στα παιδιά μας θα ορίσει και το μέλλον της χώρας. Εμείς, για αυτήν την Ελλάδα θα αγωνιζόμαστε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA