Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μπούρας: Αναληθή και προσβλητικά τα περί δήθεν «κουκουλώματος» του πόθεν έσχες του πρωθυπουργού

Μικροπολιτικές σκοπιμότητες καταλογίζει ο βουλευτής ΝΔ και Πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Παύλο Πολάκη για τις χθεσινές κατηγορίες περί απόπειρας «κουκουλώματος» του πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (πηγή: eurokinissi)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (πηγή: eurokinissi)

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάσης Μπούρας, αναφορικά με τις χθεσινές αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Παύλου Πολάκη ως αναπληρωματικού μέλους της Επιτροπής περί «απόπειρας κουκουλώματος» από την Επιτροπή της δήλωσης πόθεν έσχες του πρωθυπουργού με αιχμή τις μετοχές της συζύγου του σε γαλλική εταιρεία, τις οποίες επιμένει να αμφισβητεί ότι είχε μεταβιβάσει από το 2016.

Ο κ. Μπούρας χαρακτηρίζει όσα γράφονται σήμερα περί «απόπειρας δήθεν κουκουλώματος» σε μερίδα του τύπου «αναληθή», κατηγορεί εμμέσως την αξιωματική αντιπολίτευση για «μικροπολιτικούς σχεδιασμούς και επιδιώξεις» και υπογραμμίζει ότι οι κατηγορίες προσβάλλουν και τους οκτώ ανώτατους δικαστικούς και κρατικούς λειτουργούς που μετέχουν στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.

Αφορμή για το νέο γύρο αντιπαράθεσης στάθηκαν 43 δηλώσεις υπόχρεων μεταξύ των οποίων του Κυριάκου Μητσοτάκη και ενός ακόμα πολιτικού αρχηγού, που ενώ είχαν αρχειοθετηθεί ήδη από τη συνεδρίαση της 23ης Ιουνίου 2021, από «τεχνικό λάθος του υπηρεσιακού παράγοντα που επεξεργάστηκε τη λίστα» βρέθηκαν εκ νέου χθες προς αρχειοθέτηση, προκαλώντας αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ περί προσπάθειας συγκάλυψης.

«Στη συνεδρίαση της 23ης Ιουνίου 2021 αρχειοθετήθηκαν οι δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών που εξετάστηκαν κατά προτεραιότητα των χρήσεων 2015-2018 μεταξύ των οποίων και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η απόφαση αρχειοθέτησης ήταν ομόφωνη, δηλαδή και με τη σύμφωνη γνώμη του τακτικού μέλους της Επιτροπής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπύρου Λάππα, ο οποίος χθες αντικαταστάθηκε από τον κ. Παύλο Πολάκη», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, καλώντας τα κόμματα να αφήσουν «εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης» τη λειτουργία της Επιτροπής και τονίζοντας πως ο ίδιος έχει θεσμική υποχρέωση να διαφυλάξει το κύρος της.

Ολόκληρη η δήλωση Μπούρα

Ως πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης που λειτουργεί με βάση το Σύνταγμα ως ειδικό όργανο και στην οποία πέραν των τριών μελών-βουλευτών συμμετέχουν και 8 ανώτατοι δικαστικοί και κρατικοί λειτουργοί, έχω την θεσμική υποχρέωση να διαφυλάξω το κύρος της και να την κρατήσω μακριά από μικροπολιτικούς σχεδιασμούς και επιδιώξεις.

Ως εκ τούτου, προς αποκατάσταση της αλήθειας και σε απάντηση όσων αναληθών αναφορών φιλοξενούνται σήμερα από μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου περί απόπειρας δήθεν «κουκουλώματος» από την Επιτροπή ξεκαθαρίζω ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής της 23ης Ιουνίου 2021 αρχειοθετήθηκαν οι δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών που εξετάστηκαν κατά προτεραιότητα των χρήσεων 2015-2018 μεταξύ των οποίων και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η απόφαση αρχειοθέτησης ήταν ομόφωνη, δηλαδή και με τη σύμφωνη γνώμη του τακτικού μέλους της Επιτροπής και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπύρου Λάππα, ο οποίος χθες αντικαταστάθηκε από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλο Πολάκη.

Η συζήτηση που προκλήθηκε μετά την αντικατάσταση του κ. Λάππα και τα όσα ο κ. Πολάκης υποστήριξε ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Αυτό που πραγματικά συνέβη είναι ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, από τεχνικό λάθος του υπηρεσιακού παράγοντα που επεξεργάστηκε τη λίστα με τις υπόλοιπες δηλώσεις υπόχρεων που ήταν προγραμματισμένες να εξεταστούν, υπήρξαν και 43 επαναλήψεις υπόχρεων που είχαν αρχειοθετηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της 23ης Ιουνίου.2021.

Μεταξύ αυτών των 43 επαναλήψεων ήταν και η δήλωση του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και ενός ακόμη πολιτικού αρχηγού

Τέλος, θα ήθελα να παρακαλέσω τις πολιτικές παρατάξεις να αφήσουν εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης τη λειτουργία της Επιτροπής καθώς πέραν του κύρους της, προσβάλλουν και τα μέλη της Επιτροπής στην οποία συμμετέχουν βουλευτές και ανώτατοι δικαστικοί και κρατικοί λειτουργοί.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#πόθεν έσχες #Κυριάκος Μητσοτάκης #Παύλος Πολάκης