Μενού
  • Α-
  • Α+

Εισόδημα 73.466,98  ευρώ προερχόμενο από τη βουλευτική του αποζημίωση δηλώνει στο πόθεν έσχες του 2020 (έτος χρήσης 2019) ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ η σύζυγός του δηλώνει 18.176 ευρώ και 2,50 ευρώ από τόκους και μερίσματα. 

Διαβάστε ακόμη: Πόθεν έσχες: Αναρτήθηκαν οι δηλώσεις των βουλευτών, υπουργών και πολιτικών αρχηγών

Ο κ. Κουτσούμπας δεν διαθέτει μετοχές, ομόλογα, ούτε θυρίδες σε τράπεζα, ενώ οι τραπεζικές του καταθέσεις στην Εθνική Τράπεζα, όπου στους 2 από τους 5 λογαριασμούς υπόχρεοι είναι τρίτοι – ανέρχονται σε 4.024 ευρώ. 

Η σύζυγός του, Αναστασία Κοντογιάννη, σε έναν λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα έχει 4.099 ευρώ. Σε έναν άλλο, όπου υπόχρεος εμφανίζεται τρίτος, έχει 117 ευρώ, ενώ σε δύο λογαριασμούς στην Εθνική Τράπεζα εμφανίζει  6.304 ευρώ και 37 ευρώ αντίστοιχα. 

Η οικογένεια Κουτσούμπα διαθέτει δύο ακίνητα εκ των οποίων το ένα βρίσκεται στη Βοιωτία και το άλλο στη Φθιώτιδα, ενώ δηλώνει ένα Ι.Χ.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως και όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ, αμείβεται με την αποζημίωση των στελεχών του Κόμματος, ύψους 800 ευρώ το μήνα. Κατά συνέπεια το σύνολο των αποδοχών του -ως βουλευτή- κατατίθεται στο ταμείο της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το καταστατικό του ΚΚΕ.

Επίσης, το γεγονός ότι το ύψος των βουλευτικών αποδοχών του Δ. Κουτσούμπα εμφανίζεται αυξημένο σε σχέση με άλλων πολιτικών αρχηγών, οφείλεται στο ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ δηλώνουν στο "Πόθεν Έσχες" όλες τις αποδοχές που εισπράττουν με την ιδιότητα του βουλευτή (αποζημίωση, επιδόματα) κλπ -φορολογητέες και μη- κάτι το οποίο είναι ο πολιτικά και νομικά ενδεδειγμένος τρόπος δήλωσης "Πόθεν Έσχες".

Η επανάληψη αυτού του φαινομένου, δηλαδή του διαφορετικού τρόπου δήλωσης των εισοδημάτων των βουλευτών, γεννά εύλογα ερωτηματικά, γι' αυτό και η αρμόδια επιτροπή της βουλής θα πρέπει να ρυθμίσει το ζήτημα αυτό, έτσι ώστε να αποτυπώνονται ενιαία όλες οι αποδοχές των βουλευτών και των πολιτικών αρχηγών».

Δείτε εδώ αναλυτικά το πόθεν έσχες του Δημήτρη Κουτσούμπα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA