Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη διεξαγωγή ελέγχου για τον εντοπισμό των υπαιτίων της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Αχαρνών, όταν αυτό έκλεισε αιφνιδιαστικά και χωρίς ουδείς να ειδοποιήσει όσους είχαν προγραμματίσει ραντεβού, ζήτησε ο Κωστής Χατζηδάκης κατόπιν σχετικής καταγγελίας που διαβιβάστηκε στο γραφείο του χθες και σύμφωνα με την οποία έξω από το υποκατάστημα είχε μπει απλώς μία ταμπέλα που ανέγραφε «κλείνει λόγω κορονοϊού και θα σας ειδοποιήσουμε αργότερα για το πότε θα ανοίξουμε», ενώ οι πολίτες είχαν στηθεί ήδη απ’ έξω για να εξυπηρετηθούν

Διαβάστε ακόμη: e-ΕΦΚΑ: Οι 7 ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους οφειλέτες

«Υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι είχαν κλείσει ηλεκτρονικά ραντεβού και δεν φιλοτιμήθηκε ένας να τους ειδοποιήσει να μην πάνε στο ραντεβού τους. Ζητώ να γίνει έλεγχος και για αυτό. Δεν μπορούμε να ταλαιπωρούμε τους ανθρώπους και να λέμε ότι είμαστε διαφορετικής κατηγορίας πολίτες», κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή. 

Αναφερόμενος, δε, και στο πρόσφατο περιστατικό στην Κόρινθο έστειλε αυστηρό μήνυμα  μηδενικής ανοχής σε δεσποτικές συμπεριφορές και λογικές αδιαφορίας, δηλώνοντας τη στήριξή του στους εργαζόμενους για τις συνθήκες στις οποίες αναγκάζονται πολλές φορές να εργάζονται με ευθύνη των προϊσταμένων τους. 

«Δεν υπήρχαν κομπιούτερ και ειδικά για την Κόρινθο δεν μου φαίνεται καθόλου ανεκτό να αφήνεις τον συνάδελφο σου να ψήνεται με συνεχή ανταλλαγή αλληλογραφίας για να μπει κλιματιστικό.  Δεν είναι νοητή η λογική της αδιαφορίας. Έχω δει υπαλλήλους που δίνουν από το υστέρημα του χρόνου τους για να βγει η δουλειά. Αλλά την ίδια στιγμή υπάρχει και το φαινόμενο της αδιαφορίας», σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει ήδη βελτίωση και στην εξυπηρέτηση αλλά και στην απονομή των συντάξεων, ενώ εκτίμησε ότι σε 2-3 μήνες η κατάσταση θα είναι εντελώς διαφορετική. Ο  Υπουργός Εργασίας κατέληξε διαβεβαιώνοντας  ότι η καθυστέρηση απονομής των συντάξεων δεν οφείλεται σε ανεπάρκεια κονδυλίων. «Υπάρχουν τα κονδύλια γι’ αυτό πρέπει να ξεμπερδέψουμε το κουβάρι μια ώρα αρχύτερα», τόνισε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA