ΠΟΛΙΤΙΚΗ
30/07/2021 21:37

Πρόεδρος Επιτροπής Πόθεν έσχες για δήλωση Πολάκη: Έκανε τροποποιητική δήλωση το 2021

Ο Θανάσης Μπούρας ξεκαθαρίζει ότι κατόπιν παρατηρήσεων της Επιτροπής ο Παύλος Πολάκης δήλωσε αναδρομικά την ατομική επιχείρηση της συζύγου του με τροποποιητική δήλωση πόθεν έσχες τον Μάρτιο του 2021 και η υπόθεσή το τέθηκε στο αρχείο τον Ιούνιο.

Πρόεδρος Επιτροπής Πόθεν έσχες για δήλωση Πολάκη: Έκανε τροποποιητική δήλωση το 2021
Ο Παύλος Πολάκης (πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Θέση απέναντι στην αντιπαράθεση που έχει προκύψει για την αρτιότητα του πόθεν έσχες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, πήρε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάσης Μπούρας.

Διαβάστε επίσης: Μπούρας: Αναληθή και προσβλητικά τα περί δήθεν «κουκουλώματος» του πόθεν έσχες του πρωθυπουργού

Αφού εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι η λειτουργία της Επιτροπής δεν έμεινε έξω από πολιτικές σκοπιμότητες, ο κ. Μπούρας ξεκαθαρίζει πως κατόπιν του ελέγχου των δηλώσεων για τα έτη 2015-2018 στον Παύλο Πολάκη εστάλησαν τον Οκτώβριο το 2020 παρατηρήσεις για το γεγονός ότι δεν εμφανιζόταν στη δήλωσή το η ατομική επιχείρηση της συζύγου του. Κατόπιν τούτου ο ίδιος τη δήλωσε αναδρομικά με τροποποιητική δήλωση τον Μάρτιο του 2021 και τον περασμένο Ιούνιο η υπόθεσή του τέθηκε στο αρχείο.

Είχε προηγηθεί σύγκρουση του Παύλου Πολάκη με τη ΝΔ μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες των πολιτικών για το έτος χρήσης 2019. Η Νέα Δημοκρατία σχολίασε δηκτικά πως την ώρα που ο ίδιος καταγγέλλει τους πολιτικούς του αντιπάλους για παραβίαση του νόμου με ψευδείς δηλώσεις, εμφάνισε την επιχείρηση της συζύγου του στο πόθεν έσχες του το 2019 ενώ αυτή λειτουργούσε από το 2004. Ο κ. Πολάκης από την πλευρά του κατήγγειλε πόλεμο λάσπης δίνοντας μάλιστα τρίωρη διορία μέσω facebook για ανασκευή προειδοποιώντας για μηνύσεις.

Η πλήρης δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης έχει ως εξής: «Με λύπη μου διαπιστώνω ότι η χθεσινή μου παράκληση προς όλους να αφήσουν μακριά από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες τη λειτουργία της Επιτροπής, φαίνεται ότι δεν έγινε σεβαστή απ’ όλους.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής κ. Παύλος Πολάκης προχώρησε σήμερα σε μια ανάρτηση το ύφος της οποίας δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω σεβόμενος το θεσμικό μου ρόλο. Έχω όμως την υποχρέωση να διαφυλάξω το κύρος της Επιτροπής και για τον λόγο αυτό θα παραθέσω χωρίς καμία αξιολόγηση τα πραγματικά περιστατικά προκειμένου να βγάλει ο κάθε ένας τα δικά του συμπεράσματα.

Στο πλαίσιο του επανελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των ετών 2015-2018 (οικονομική χρήση), ο ορκωτός ελεγκτής που είχε αναλάβει τον έλεγχο του κ. Πολάκη διαπίστωσε ότι στις δηλώσεις του δεν εμφανιζόταν η ατομική επιχείρηση της συζύγου του και του εστάλησαν αρμοδίως σχετικές παρατηρήσεις τον Οκτώβριο του 2020. Σε συνέχεια των παρατηρήσεων της Επιτροπής ο κ. Πολάκης, τον Μάρτιο του 2021 υπέβαλλε τροποποιητική δήλωση δηλώνοντας αναδρομικά την ατομική επιχείρηση της συζύγου του. Κατόπιν της συμμόρφωσης του αυτής, η Επιτροπή έθεσε τη δήλωση του στο αρχείο στη συνεδρίαση της στις 23.6.2021.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης

Θανάσης Μπούρας».

ΝΔ για Πολάκη: Έκανε σημαία τα πόθεν έσχες των άλλων ενώ το δικό του είχε παραλείψεις

Η αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία πάντως συνεχίζεται, με φόντο το δριμύ κατηγορώ που είχε εξαπολύσει προ ημερών ο κ. Πολάκης κατά του Πρωθυπουργού για το δικό του πόθεν έσχες.

Η Πειραιώς κάλεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει κατά μέρους τις απειλές και τα διαδικτυακά τελεσίγραφα και να απαντήσει ευθέως, σχολιάζοντας δηκτικά πως ενώ είχε παραλείψεις το δικό του πόθεν έσχες ο ίδιος επέλεξε να κάνει σημαία τα πόθεν έσχες των άλλων. «Εκτός αν έχει όντως πιστέψει ότι είναι μια κατηγορία μόνος του: να κουνάει το δάχτυλο σε όλους δίχως να δίνει λόγο σε κανέναν. Όπως ακριβώς κάνει και με το θέμα του εμβολιασμού», σημειώνει σκωπτικά η ΝΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ αναφέρει: «Ο κ. Πολάκης επανέρχεται με το γνωστό ύφος του και απειλεί. Ας αφήσει λοιπόν κατά μέρος τις απειλές και ας απαντήσει ευθέως: Είναι αλήθεια ή όχι ότι στο πλαίσιο του επανελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των ετών 2015-2018, ο ορκωτός ελεγκτής που είχε αναλάβει τον έλεγχο του κ. Πολάκη διαπίστωσε ότι στις δηλώσεις του δεν εμφανιζόταν η ατομική επιχείρηση της συζύγου του; Είναι αλήθεια ή όχι ότι του εστάλησαν αρμοδίως σχετικές παρατηρήσεις τον Οκτώβριο του 2020 κατόπιν των οποίων τον Μάρτιο του 2021 υπέβαλε τροποποιητική δήλωση, δηλώνοντας αναδρομικά την ατομική επιχείρηση της συζύγου του; Είναι αλήθεια ή όχι ότι η Επιτροπή έθεσε τη δήλωση του στο αρχείο στις 23.6.2021, όπως έκανε και με άλλες υποθέσεις, κατόπιν της συμμόρφωσης του αυτής; Πώς λοιπόν ο κ. Πολάκης έχει κάνει σημαία τα πόθεν έσχες άλλων, όταν ο ίδιος είχε στο δικό του σημαντικές παραλείψεις κατά παράβαση του νόμου; Εκτός αν έχει όντως πιστέψει ότι είναι μια κατηγορία μόνος του: να κουνάει το δάχτυλο σε όλους δίχως να δίνει λόγο σε κανέναν. Όπως ακριβώς κάνει και με το θέμα του εμβολιασμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ