Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης συγκίνησε με τα δάκρυά του, με τα λόγια του. Ο Θοδωρής Ιακωβίδης δεν κρύφτηκε, όταν τελείωσε ο αγώνας του με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας Αρσης Βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. «Δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση», είπε και με ξέσπασε σε λυγμούς, ανακοινώνοντας τους λόγους που τον έκαναν να αποχωρήσει από την Εθνική Ομάδα. 

Διαβάστε ακόμηΘοδωρής Ιακωβίδης: «Ψυχές σαν τη δική σου αξίζουν όσο χίλια μετάλλια»

«Είναι ντροπή για την Πολιτεία όσα είπε ο Θεόδωρος Ιακωβίδης για την παντελή απουσία στήριξης. Είναι ντροπή ένας αθλητής αυτού του βεληνεκούς και αυτού του επιπέδου να μην έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τον φυσιοθεραπευτή του, να μην έχει οικονομική ενίσχυση και στήριξη, να είναι και να νιώθει μόνος».

Αυτό δήλωσε ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή τις συγκινητικές δηλώσεις που έκανε ο πρωταθλητής της άρσης βαρών, Θεόδωρος Ιακωβίδης, ο οποίος «τίμησε μέχρι και την τελευταία στιγμή την εθνική ομάδα της άρσης βαρών» και «ανακοινώνει το τέλος της λαμπρής αθλητικής διαδρομής του». Ο κ. Μωραΐτης σημειώνει ότι είναι ο δεύτερος αθλητής, μετά τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο, «που αποκαλύπτει τις τραγικές συνθήκες και την εγκατάλειψη που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στη χώρα μας».

«Εμείς ευχαριστούμε τον Θεόδωρο Ιακωβίδη, έναν μεγάλο αθλητή και άνθρωπο, που ενσαρκώνει το αθλητικό πνεύμα σε όλο του το μεγαλείο. Γι' αυτούς τους αθλητές, γι' αυτούς τους ανθρώπους είμαστε περήφανοι», επισημαίνει ο κ. Μωραΐτης υπενθυμίζοντας μέρος δηλώσεων που είχε κάνει ο Θεόδωρος Ιακωβίδης στην ΕΡΤ λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων: «Οι ανταγωνιστές μου έχουν τα πάντα από το κράτος τους, τους παρέχει τα πάντα, έχουν τη δουλειά τους, έχουν λυμένο το βιοποριστικό, εγώ αναγκάζομαι να αφήνω την προπόνηση στη μέση και να πηγαίνω να βγάλω το μεροκάματο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA