Μενού
  • Α-
  • Α+

Η υφυπουργός Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα, με αφορμή τις 6 γυναικοκτονίες σε επτά μήνες, υποστήριξε πως υπάρχει αύξηση των καταγγελιών βίας κατά των γυναικών και όχι των δολοφονιών

Διαβάστε ακόμη: Δάφνη - Αυτόπτης μάρτυρας: Την άκουσα να φωνάζει δυο φορές βοήθεια πριν υπάρξει σιγή

Μιλώντας στο Open σχετικά με το επίμαχο θέμα, η κυρία Συρεγγέλα δήλωσε: «Τα στοιχεία για τις γυναικοκτονίες τις έχω κάθε χρόνο. Κι επί ΣΥΡΙΖΑ κι επί Νέας Δημοκρατίας παλαιότερα. Δεν είναι ένα φαινόμενο που βλέπουμε τώρα. Αύξηση έχουμε στις καταγγελίες, όχι στις δολοφονίες. Για πρώτη φορά έχει γίνει μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης». 

Μάλιστα, επεσήμανε πως «δεν συγκρινόμαστε με τη Βενεζουέλα», γιατί εκεί ή το Μεξικό υπάρχουν πολύ περισσότερες γυναικτονίες.

Νωρίτερα είχε κατηγορήσει τον δημοσιογράφο Δημήτρη Χατζηνικόλα πως κατεδαφίζει τα πάντα για να κάνει αντιπολίτευση, ενώ κατηγόρησε τους προκατόχους της ότι «κουκούλωναν τις καταστάσεις»

Συρεγγέλα: Είμαστε δίπλα σε όλα τα θύματα βίας

Η δημιουργία ενός ισχυρού πλέγματος προστασίας για τις γυναίκες – θύματα βίας αλλά και μίας κουλτούρας μηδενικής ανοχής απέναντι στη βία και την παρενόχληση είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Προωθούμε δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση των περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να καταγγέλλουν βίαιες συμπεριφορές που παραβιάζουν κατάφορα τα ανθρώπινα δικαιώματα», αναφέρει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, στέλνοντας το μήνυμα σε όλες τις γυναίκες ότι «καμία δεν είναι μόνη της στον αγώνα κατά της βίας».

«Είμαστε στο πλευρό των γυναικών που βιώνουν κακοποιητικές συμπεριφορές. Στηρίζουμε τα θύματα και τα βοηθάμε να ξεφύγουν από τον κύκλο της βίας», σημειώνει η κα Συρεγγέλα και προσθέτει ότι το Δίκτυο Δομών μας είναι πάντα σε ετοιμότητα για να βοηθήσει τα θύματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA