Μενού
  • Α-
  • Α+

Με ενστάσεις ξεκίνησε το Δικαστικό Συμβούλιο του νόμου περί ευθύνης υπουργών που θα χειριστεί την υπόθεση του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά. Οι ενστάσεις προέρχονται από μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που έχουν κληρωθεί και ως μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου στην υπόθεση της Novartis.

Ειδικότερα, μετά την κλήρωση που έκανε η Βουλή, τακτικά μέλη του Συμβουλίου αναδείχθηκαν η Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, η Μαριάνθη Παγουτέλη και η Μαρία Μουλιανιτάκη από τον Άρειο Πάγο και ο Νικόλαος Σκαρβέλης και η Κωνσταντίνα Φιλοπούλου από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου κληρώθηκε η Ελένη Μετσοβίτου με αναπληρωτή της τον Βασίλειο Πλιώτα, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αναπληρωματικά μέλη κληρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο η Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου και η Άννα Φωτόπουλου-Ιωάννου και από το Συμβούλιο της Επικρατείας η Μαρία Παπαδημητρίου. Το Δικαστικό Συμβούλιο συνήλθε και πρόεδρος αναδείχθηκε η Μαρία Μουλιανιτάκη.

Η μία ένσταση κατατέθηκε από την κ. Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου που έχει ήδη κληρωθεί τακτικό μέλος στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση της Novartis και η άλλη από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, που έχει κληρωθεί αναπληρωματικό μέλος (εισαγγελέας) τόσο στην υπόθεση της Novartis, όσο και στην υπόθεση του Νίκου Παππά.

Οι εν λόγω ενστάσεις αναμένεται να εξεταστούν εντός της εβδομάδας προκειμένου να συγκροτηθεί στην συνέχεια σε σώμα το Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση του Νίκου Παππά και να οριστεί ανακριτής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA