Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ανοιχτή γραμμή με τον Νίκο Χαρδαλιά, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανο Κολοκούρη και τα άλλα αρμόδια στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής βρισκόταν έως και τις πρώτες πρωινές ώρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χθες το βράδυ παρακολουθούσε και ενημερωνόταν για τις εξελίξεις της φωτιάς από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου παρέμεινε ως και αργά το βράδυ. Αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη.

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε και χθες το απόγευμα στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, χωρίς κάμερες, όπου είχε ενημέρωση από τους αρμόδιους επιτελείς, διαπιστώνοντας τις εξαιρετικές δυσκολίες ως προς το πύρινο μέτωπο στη Βαρυμπόμπη, αλλά και τα άλλα πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια και Κω. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε δηλώσεις, ενώ τα μέτωπα ήταν σε πλήρη εξέλιξη, με κυβερνητικούς επιτελείς που μετείχαν στη σύσκεψη να λένε στο Reader ότι όλες οι δυνάμεις που ήταν εφικτό να κινητοποιηθούν, κινητοποιήθηκαν άμεσα και με σχέδιο, με πρώτο μέλημα να μην χαθεί ανθρώπινη ζωή.

Αυτό ήταν και το κυρίαρχο ζητούμενο ως και αργά το βράδυ, όταν στελέχη της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας έκαναν αυτοψία στα πολλά δεκάδες σπίτια που κάηκαν ολοσχερώς ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές και ήθελαν να διαπιστώσουν ότι εντός αυτών δεν υπήρχε κανένας πολίτης. Ως και αργά το βράδυ, η εικόνα ήταν πως δεν υπήρχαν απώλειες, ενώ δεν είχαν και δηλωθεί και πολίτες ως αγνοούμενοι. Συνεπώς, στην κρατική μηχανή θεωρούν πως ένα βασικό στοίχημα κερδήθηκε, με δεδομένο ότι η φωτιά εξαπλώθηκε ραγδαία εντός μιας οικιστικής περιοχής.

Και σήμερα από το πρωί ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, όντας σε απευθείας επικοινωνία με την πολιτική και φυσική ηγεσία της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η πλήρης εικόνα της καταστροφής που συνετελέσθη. Είναι προφανές ότι και το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει τροποποιηθεί, μιας και ο ίδιος θα είναι σε μόνιμες συσκέψεις, όπως τούτη την ώρα που βρίσκεται στο Κινητό Συντονιστικό «Ολυμπος», ανάλογα και με την πορεία των πύρινων μετώπων. Όταν υπάρξει ύφεση των φαινομένων, καλώς εχόντων των πραγμάτων, και γίνει και η πρώτη αποτίμηση, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τοποθετηθεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA