Μενού
  • Α-
  • Α+

Ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, για την μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη.

«Υπουργοί αυτοσυγχαίρονται την ώρα που η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη κατοικημένες περιοχές. Έχασαν τον έλεγχο με ανέμους 2 και 3 μποφόρ. Η σκέψη μας παραμένει στους δοκιμαζόμενους κατοίκους και σε όσους παλεύουν σήμερα κόντρα στην φωτιά» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ότι τα σχέδια του κυβερνητικού σχεδιασμού λειτούργησαν υποδειγματικά.

https://twitter.com/n_iliopoulos/status/1422638391548682246?ref_src=twsrc^tfw

Από την πλευρά του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο «Στο Κόκκινο 105.5», σχολίασε ότι η κλιματική κρίση παραμένει και θα συνεχίσει να είναι παρούσα, απαιτώντας ένα ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης των συνεπειών της τα επόμενα χρόνια.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα κάνει πολιτική πάνω στα αποκαΐδια, ωστόσο υπογράμμισε ότι υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, ως προς την έκταση που έλαβε η πυρκαγιά και τις ζημιές που προκάλεσε και μάλιστα χωρίς την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε αλαζονική την πρώτη δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη, ότι ο μηχανισμός ήταν απόλυτα προετοιμασμένος. Ο Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε επίσης, ότι ο ολιστικός σχεδιασμός είναι αναγκαίος και στη βάση της πραγματικότητας ότι έχουν χτιστεί πόλεις μέσα σε πευκοδάση ή ότι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος περνούν μέσα από αυτά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA