Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Αντιδράσεις για την απάντηση Μηταράκη σε ευρωβουλευτή που ζήτησε εκκένωση της Αμυγδαλέζας

Η Ευρωβουλευτής των Πρασίνων από την Ολλανδία, Τίνεκε Στρικ, ανήρτησε tweet μέσω του οποίου απηύθυνε έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση, να μην πάρει κανένα ρίσκο και να εκκενώσει αμέσως την Αμυγδαλέζα και η απάντηση του Ελληνα αρμόδιο υπουργού πυροδότησε ποικίλα σχόλια

Ο Νότης Μηταράκης, υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, συμμετείχε σε διαδικτυακή αντιπαράθεση, μετά την κλήση Ολλανδής ευρωβουλευτή να εκκενωθεί η Αμυγδαλέζα λόγω της καταστροφικής φωτιάς στην Βαρυμπόμπη. Η απάντηση του υπουργού προκάλεσε αντιδράσεις. Η ευρωβουλευτής των Πρασίνων από την Ολλανδία, Τίνεκε Στρικ, ανήρτησε tweet μέσω του οποίου απηύθυνε έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση, να μην πάρει κανένα ρίσκο και να εκκενώσει αμέσως την Αμυγδαλέζα στην οποία κρατούνται μετανάστες, «πολύ κοντά στην φωτιά», όπως λέει.

Στην συγκεκριμένη ανάρτηση απάντησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης ο οποίος τόνισε στην Ολλανδή ευρωβουλευτή πως η ελληνική κυβέρνηση «φυσικά και έχει σχέδιο». «Δείχνετε ενδιαφέρον για τους ντόπιους, οι οποίοι υποφέρουν από τη φωτιά; Ρωτήσατε για αυτούς;» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Νότης Μηταράκης.

Στην συνέχεια η κυρία Στρικ απάντησε στον Έλληνα υπουργό, λέγοντας πως η ίδια «φυσικά» και ανησυχεί για όλους τους ανθρώπους που επηρεάζονται από τις φωτιές. «Αλλά έχετε μία ειδική ευθύνη απέναντι σε ανθρώπους που κρατούνται και δεν μπορούν να μετακινηθούν να σώσουν τις ζωές τους».

Η διαδικτυακή στιχομυθία τους προκάλεσε αντιδράσεις στο Twitter:

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Νότης Μηταράκης #Μετανάστες #Φωτιά #Βαρυμπόμπη