Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταβαίνει στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι. Σκοπός της επίσκεψης του πρωθυπουργού είναι να ενημερωθεί για τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι μεγάλες φωτιές μαίνονται σε Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία, πρόκειται να απασχολήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μέτωπο 30 χλμ. στην Εύβοια, ενώ μέρες 2007 ζουν στην Ηλεία, καθώς η φωτιά παραμένει ανεξέλεγκτη.

Χρήστος Ζερεφός: Δεν έχουμε δει ακόμα μεγάλες πυρκαγιές

Παράλληλα προειδοποίηση πως «δεν έχουμε δει ακόμη μεγάλες πυρκαγιές» απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών Χρήστος Ζερεφός σχολιάζοντας τις φωτιές σε Βαρυμπόμπη και Εύβοια. «Θα δούμε μεγαλύτερες πυρκαγιές αν φυσάνε κανονικά οι ετήσιοι άνεμοι οι οποίοι ευτυχώς δε θα φυσήξουν τόσο και θα έχουμε ένα μικρό διάλειμμα το Σαββατοκύριακο… Μετά θα έρθει ο τρίτος καύσωνας φέτος» υπογράμμισε ο καθηγητής.

Όπως είπε ο Χρήστος Ζερεφός μιλώντας στον ΣΚΑΙ «υπάρχουν εκατοντάδες τόνοι αποξηραμένα ξύλα “μπουρλότο” που έχει η χώρα μας. Δεν θα το δείτε αυτό σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες λυπάμαι που το λέω. Χρειάζονται πρόστιμα, χρειάζεται έννομη τάξη. Είναι κάτι κοντινό να έχουμε ξανά μια “νέα Βαρυμπόμπη”, με τις υψηλές θερμοκρασίες. Το δάσος χρειάζεται επιμελή εργασία, δείτε τι συμβαίνει στην Ελβετία πώς κλαδεύουν τα δέντρα» σημείωσε. Ο κ. Ζερεφός προειδοποίησε ότι «όλοι στο Λεκανοπέδιο αναπνέουμε με τη φωτιά αιωρούμενα σωματίδια 10 με 15 φορές υψηλότερα απ’ όσα επιτρέπει ο ΠΟΥ. Ειδικά όσοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα πρέπει να καλύπτουν παράθυρα και πόρτες με πετσέτες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA