Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στις πληγείσες, από την πυρκαγιά, περιοχές της Ηλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Σημειώνεται ότι στην Ηλεία βρίσκονται ήδη οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και μετά από εισήγηση των επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης έγινε εκκένωση των χωριών Λατζόι και Λιναριά.

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία αποφασίστηκε η μεγαλύτερη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων στις επιχειρήσεις αντιμετώπισης της φωτιάς

Η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Θόδωρου Λιβάνιου, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

«Αποφασίστηκε η περαιτέρω ενεργός συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόληψη και διαχείριση των πυρκαγιών. Ειδικότερες ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν στις 12.00 από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Ηλεία: Εκκενώνεται το Χελιδόνι

Σοβαρές αναζωπυρώσεις υπάρχουν στην καταστροφική φωτιά στην Ηλεία, και συγκεκριμένα στον οδικό άξονα Μιράκας αλλά και στην περιοχή Χελιδόνι και Κρυονέρι.

Τα εναέρια μέσα εκτρέπονται και επίγειες δυνάμεις προωθούνται προς τις περιοχές αυτές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα νέα μέτωπα.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, στο Κρυονέρι οι πυροσβέστες ουρλιάζουν για εναέρια μέσα, και για την απομάκρυνση του κόσμου. Πέραν της Αρχαίας Ολυμπίας που δείχνει η κατάσταση να είναι μερικώς ελεγχόμενη, στις υπόλοιπες περιοχές είναι ανεξέλεγκτη. 

Επίσης υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σε άλλα σημεία όπως στο Κοσκινά, Μάγειρα, στο δρόμο προς Λάλα και γύρω από τα χωριά Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA