Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέθεσε στον Μεσσήνιο πολιτικό, Σταύρο Μπένο το δύσκολο έργο της οικιστικής, οικονομικής και οικολογικής σύστασης της Εύβοιας μετά τις καταστροφικές φωτιές, όπως το είχε κάνει ο ίδιος με την Καλαμάτα το μακρινό 1986. Την Δευτέρα, με αφορμή τα όσα βιώνει η Ελλάδα ούσα στο έλεος των πυρκαγιών τις τελευταίες ημέρες, ο Λαρισαίος καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Αχιλλέας Γραβάνης, αυτή την φορά επέλεξε να απευθυνθεί στον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με επιστολή του προς το πρόσωπό του. Μία από τις συστάσεις του ήταν η σύσταση εθνικού διυπουργικού οργάνου σχεδιασμού της επόμενης μέρας της Εύβοιας, όπως έκανε ο Σταύρος Μπένος το 1986 στην Καλαμάτα. 

Διαβάστε ακόμη: Σταύρος Μπένος: Ποιος είναι ο πρώην υπουργός που αναλαμβάνει την ανασυγκρότηση της Εύβοιας

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό και την ανήρτησε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: 

«ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Αξιότιμε κ. Μητσοτάκη

Η 2ετης θητεία της Κυβέρνησης σας δοκιμάζεται από εξαιρετικές προκλήσεις για την χώρα μας και τους πολίτες της, ανεξάρτητα πολιτικού χρώματος και πεποιθήσεων. Η εργαλειοποίηση των δοκιμαζόμενων και αναξιοπαθούντων μεταναστών, η επιθετική και σαφώς αναθεωρητική γείτων, η παγκόσμια υγειονομική κρίση της πανδημίας θα περιορίζανε τις δυνατότητες οποιασδήποτε κυβέρνησης να ασχοληθεί παράλληλα και ουσιαστικά με την ανάπτυξη της χώρας, απόλυτη προτεραιότητα υπό κανονικές συνθήκες. Όμως, δυστυχώς πρέπει να υπερβείτε τους εαυτούς σας και να κάνετε την διαφορά. Όλοι μας καλούμαστε κάποιες στιγμές στη ζωή μας να το κάνουμε υπό συνθήκες οριακές. Αν το αντέξουμε αλλάζουμε την ζωή μας και των αγαπημένων μας προς το καλύτερο. Η άνευ προηγούμενου οικολογική, οικονομική ακόμη και κοινωνική καταστροφή στην Εύβοια απαιτεί κατακλυσμιαίες άμεσες παρεμβάσεις, πριν τους πιθανούς κατακλυσμούς των βροχών, της κοινωνικής ερήμωσης, της πολιτικής οργής που θα δοκιμάσει την δημοκρατία μας στα χέρια τυχοδιωκτών και απάνθρωπων ακραίων πολιτικαντηδων που ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν μυρίζουν θανατια σάρκα, όμως τρέφονται από την απελπισία και την δικαιολογημένη οργή των δοκιμαζόμενων πολιτών. Η παρέμβαση της Κυβέρνησης οφείλει να είναι ουσιαστικά κατακλυσμιαία:

  • σύσταση εθνικού διυπουργικού οργάνου σχεδιασμού της επόμενης μέρας της Εύβοιας, οικολογικά, οικονομικά, οικιστικά. Δέστε το παράδειγμα της Καλαμάτας το 1986, όταν ένας φωτισμένος Έλληνας (Σταύρος Μπένος) έκανε την διαφορά.
  • εξασφάλιση και άμεση διάθεση πόρων (Γενική Κυβέρνηση, ΕΕ, ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης κλπ) για την υλοποίηση των ανωτέρω.
  • κινητοποίηση της ακμάζουσας ελληνικής Διασποράς για την οικονομική και διεθνή στήριξη της προσπάθειας. Δεν υπάρχει πιο πειστικός τρόπος εορτασμού των 200 χρόνων του ελληνικού κράτους.
  • ενεργοποίηση και στήριξη των επιστημόνων της χώρας (μέσα κι έξω) για τον σχεδιασμό και την οργάνωση του εγχειρήματος. Έχουμε κορυφαίους!

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ

Η ευθύνη σας για την επιπλέον αυτή πολυδιάστατη πρόκληση που αντιμετωπίσει η χώρα είναι κορυφαία. Αντιπροσωπεύετε την σπουδαγμένη, κοσμοπολίτικη νέα γενιά πολιτικών. Η ουσιαστική πολιτική διαχείριση των ιστορικών προκλήσεων και στιγμών που αντιμετωπίζουμε απαιτεί αυτοθυσία, και πολιτική αυτοθυσία. Δεν αξίζει καν τον κόπο να περάσετε δίπλα από την ιστορική αυτή περίοδο ως πολιτικός μικροδιαχειριστής, όπως οι περισσότεροι. Αξίζει τον κόπο να βοηθήσετε τον τόπο και τους δοκιμαζόμενους πολίτες, νιώθοντας από το σπίτι σας μετά από χρόνια ότι το κάνατε με θάρρος, ουσιαστικό πατριωτισμό και πολιτική αυτοθυσία. Δεν σας επιτρέπεται να είστε άλλο ένα παράδειγμα πολιτικού κόστους, γιατί αυτή σας η επιλογή θα δοκιμάσει την Δημοκρατία μας και την πίστη στους θεσμούς και την νέα γενιά. Καλή δύναμη στις αποφάσεις σας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA