Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Χρήστος Τριαντόπουλος: Θα αναλάβει τα προγράμματα για τους πυρόπληκτους

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος είναι Ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Σπούδασε Οικονομικά (ΒΑ) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έβαλε το μεταπτυχιακό τίτλο του στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές (MSc) από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

(Πηγή: Eurokinissi)
(Πηγή: Eurokinissi)

«Θα αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τριαντόπουλος θα αναλάβει τα προγράμματα αρωγής», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου, προαναγγέλλοντας την «αναβάθμιση» του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε, λέγοντας: «Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Τριαντόπουλο που χειρίστηκε την κρατική αρωγή σε άλλες φυσικές καταστροφές με πιο σημαντική αυτή του Ιανού. Αν πάτε και κάνετε ένα ρεπορτάζ στις περιοχές της Θεσσαλίας, ειδικά στην Καρδίτσα θα διαπιστώσετε πόσο γρήγορα η αρχική οργή και αγανάκτηση μετατράπηκε σε αισιοδοξία γιατί η κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις της. Και το ίδιο δεσμεύομαι ότι θα κάνουμε και τώρα».

Ηδη από το υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε αναθέσει στον Χρήστο Τριαντόπουλο τον συντονισμό της υλοποίησης των μέτρων και δράσεων στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις μεγάλες φωτιές που έπληξαν τη χώρα μας. Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στο υπουργικό συμβούλιο ότι οι κεντρικές επιλογές «θα παρακολουθούνται από το γραφείο μου και θα συντονίζονται από ένα ειδικό επιτελείο υπό τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, τον Χρήστο Τριαντόπουλο».

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος είχε δηλώσει «η ανάθεση από τον κ. πρωθυπουργό ενός τόσο σημαντικού έργου είναι τιμή και ευθύνη. Η εργασία συνεχίζεται με πολύ εντατικούς ρυθμούς, ώστε να φτάσουν τα μέτρα στήριξης το ταχύτερο δυνατόν στους δικαιούχους και για να αποκαταστήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται τους τόπους μας και τα δάση μας».

Ποιος είναι ο Χρήστος Τριαντόπουλος

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος είναι Ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Σπούδασε Οικονομικά (ΒΑ) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έβαλε το μεταπτυχιακό τίτλο του στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές (MSc) από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έλαβε το διδακτορικό τίτλο σπουδών του (PhD) πάνω στην πολιτική οικονομία των χρηματοπιστωτικών συστημάτων και της εποπτείας, εκπονώντας τμήμα των διδακτορικών του σπουδών, με υποτροφία, στο London School of Economics.

Από το 2016 διδάσκει οικονομικά, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, ενώ από το 2017 διδάσκει δημοσιονομική πολιτική στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κυριάκος Μητσοτάκης #Χρήστος Τριαντόπουλος #πυρόπληκτοι #Φωτιά #Μέτρα

Best of Internet