Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στη Νότια Εύβοια κοντά στο Μαρμάρι. Ήδη από νωρίς το πρωί έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Κοκίνη και Οικοδομικός Συνεταιρισμός Γιατρών ενώ μετά από σχετικό μήνυμα εκκενώθηκαν και τα πρώτα σπίτια στο Μαρμάρι καθώς οι φλόγες είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από τα σπίτια. Λίγο μετά τις 10 το πρωί ανακοινώθηκε επίσημα από την πυροσβεστική πως το μέτωπο της φωτιάς οριοθετήθηκε.

Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λεπούρων Καρύστου από τη διασταύρωση Στουπαίων έως τη διασταύρωση Μαρμαρίου, ενώ δεν εκτελούνται δρομολόγια από Ραφήνα και Αγία Μαρίνα για Μαρμάρι και Νέα Στύρα. Νωρίτερα υπήρξε και διακοπή ρεύματος στο Μαρμάρι εξαιτίας της φωτιάς, λίγο αργότερα όμως το ρεύμα επανήλθε κανονικά στην περιοχή.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1429701321960136707?ref_src=twsrc^tfw

Στο σημείο πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι που δυσχαιρένουν τις προσπάθειες κατάσβεσης με τα ελικόπτερα να έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου την πυρόσβεση από αέρος καθώς τα canadair δεν μπορούν να επιχειρήσουν νωρίς το πρωί. Από νωρίς το πρωί επιχειρούν επίσης 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου.

Δείτε εδώ live εικόνα από το λιμάνι στο Μαρμάρι

Παράλληλα σε ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού ώστε να παράσχουν συνδρομή εάν απαιτηθεί, λόγω της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος ανέφερε: «φαίνεται ότι ηρεμούν τα πράγματα επιχειρούν και εναέρια μέσα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη φωτιά. Επίγειες δυνάμεις με κίνδυνο της ζωής του κατάφεραν να σώσουν αρκετά σπίτια στον συνεταιρισμό των Ιατρών. Σίγουρα υπάρχουν ζημιές, υπάρχουν κυρίως στον οικισμό των Ιατρών». Πρόσθεσε, ότι προς το Μαρμάρι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. 

https://twitter.com/faylyss/status/1429666016141975556?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA