Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, Ανδρέας Παπασταύρoυ έφτασε στην Καμπούλ προκειμένου να βοηθήσει στις προσπάθειες απεγκλωβισμού από το Αφγανιστάν ατόμων ελληνικού ενδιαφέροντος. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείων Εξωτερικών δόθηκε εντολή σε ελληνικές πρεσβείες σε κράτη-μέλη ΕΕ και Ουάσινγκτον να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια στον Έλληνα πρέσβη από τις επί τόπου πρεσβείες τους.

Διαβάστε ακόμη: Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν διέταξαν τις εργαζόμενες γυναίκες να μείνουν σπίτι: «Μερικοί μαχητές μας δεν ξέρουν πώς να τις αντιμετωπίσουν»

Τρεις απεγκλωβισμοί Ελλήνων πολιτών 

Συνολικά έχουν απεγκλωβιστεί τρεις Έλληνες πολίτες. Το Σάββατο 21 Αυγούστου έφτασε από το Λονδίνο Ελληνας πολίτης που εργαζόταν στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Ο απεγκλωβισμός του έγινε από την Βρετανία, κατόπιν συνεννοήσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, μετά από σχετικές οδηγίες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια. Η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο ήταν σε συνεχή επαφή μαζί του και του παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια, τόνισαν οι ίδιες πηγές.

Επίσης ένας ακόμη Έλληνας πολίτης έφτασε στο Κατάρ, έχοντας απεγκλωβιστεί από τις ΗΠΑ. Ο πρώτος απεγκλωβισμός είχε γίνει στις 17 Αυγούστου και ήταν  ο Έλληνας πολίτης Agajan Farhad που είχε μεταφερθεί  από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ όπου τον υποδέχθηκαν αξιωματούχοι της Ελληνικής Πρεσβείας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA