Μενού
  • Α-
  • Α+

Για διαχρονικά εγκληματικά λάθη όλων των κυβερνήσεων και απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης και προστασίας των δασών, έκανε λόγο από τη Βουλή ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας αναφερόμενος στις πρόσφατες καταστροφικές φωτιές και επισημαίνοντας την ανάγκη ανάδειξης των αιτιών που πάνω από 1 εκατομμύρια στρέμματα έγιναν στάχτη.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης για φωτιές: Ημασταν προετοιμασμένοι, ενισχυθήκαμε, αλλά δεν έφτασε - Σωτήριο το 112

«Μπορείτε να ζητάτε όσες συγνώμες θέλετε, να επικαλείστε λάθη και παραλείψεις, όμως εδώ δεν μιλάμε για ένα ακόμα καλοκαίρι με πολυήμερες φωτιές, αλλά μιλάμε για μια τεράστια καταστροφή. Πάνω από 1,2 εκατ. στρέμματα έχουν γίνει στάχτη», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι: «η καταστροφή δεν οφείλεται σε επιμέρους λάθη ή παραλείψεις. Οι υπουργοί σας διαβεβαίωναν ότι φέτος έχει γίνει πρότυπη δουλειά, μια τομή για την αντιπυρική προστασία».

Ασκώντας, δε, κριτική σε αμφότερους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την αντιπυρική προστασία, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ είπε: «Το πρόβλημα όμως βρίσκεται στην απουσία μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης και προστασίας των δασών. Λείπει ένα σύγχρονο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας, εξειδικευμένο σε κάθε δασικό σύμπλεγμα. Καμία κυβέρνηση δεν το έχει κάνει. Εκτός κι αν μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι φεύγοντας από το Μαξίμου, άφησε σχέδιο στα συρτάρια…». Αναφερόμενος στην κλιματική κρίση και τους κινδύνους που εγκυμονεί, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε ότι «το κράτος οφείλει να προετοιμάζεται για να αρνητικά σενάρια. Όμως το αστικό κράτος σας και η κυβέρνηση σας, επειδή πορεύονται με τα συμφέροντα των λίγων δεν παίρνει μέτρα προστασίας της ζωής, της περιουσίας γιατί τα θεωρεί κόστος», σχολίασε.

Ως προς την ανακούφιση των πληγέντων, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση δεν εξασφαλίζουν τίποτα και υποστήριξε ότι το μόνο που μπορεί να ανακουφίσει κάπως τους πυρόπληκτους είναι η αποζημίωση στο 100% και η αναπλήρωση του εισοδήματός τους για όσο διαρκούν οι επιπτώσεις της καταστροφής. Ζήτησε συγκεκριμένα γρήγορη, άμεση και καθολική, στο 100% αποζημίωση των πυρόπληκτων για όλα, χωρίς περιορισμούς και παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου απαιτώντας άμεσα να προχωρήσουν όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά μέτρα. Υπογραμμίζοντας ότι την πρώτη ευθύνη σήμερα έχει η κυβέρνηση της ΝΔ, επισήμανε ότι όλοι όσοι κυβέρνησαν έχουν λερωμένη τη φωλιά τους γιατί διαχρονικά εγκλημάτισαν σε βάρος των δασών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA