Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους αντέδρασε στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις αιχμηρές αναφορές του πρωθυπουργού για την τραγωδία με τη φωτιά στο Μάτι, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τυμβωρυχία και ψέματα. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν άντεξε και μας έδειξε στη δευτερομιλία του το πραγματικό του πρόσωπο . Το πρόσωπο του κυνικού τυμβωρύχου». Με τυμβωρυχία αναδείχτηκε στη θέση του πρωθυπουργού, με τυμβωρυχίες και ψέματα συνεχίζει και τώρα, ένδειξη ότι ρίχνει λευκή πετσέτα στα κρίσιμα ερωτήματα που τίθενται από τους πολίτες και ζητούν απάντηση», σημείωσε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια ανέγνωσε ανάρτηση του επικοινωνιολόγου Λευτέρη Κουσούλη στο Twitter ότι «η διαρκής χρήση μιας προηγούμενης τραγωδίας όπως το Μάτι με σκοπό τη δικαίωση των ενεργειών της εξουσίας στο παρόν είναι πολιτικά ανήθικη, αντιπαιδαγωγική κι αντιπολιτική» και αφού προσυπέγραψε, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας: «Είναι αντιπολιτική και ανήθικη η στάση σας».

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Ούτε μια συγγνώμη για το Μάτι - Στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα, στην άλλη φέρετρα»

«Ήταν τότε που ο κ. Χρυσοχοΐδης που κάθεται σήμερα δίπλα σας, για όσο κάθεται γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα, είχε πει ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι". Σας είχα πει τότε ότι σας εύχομαι προσωπικά να μην σας τύχει μία τέτοια τραγωδία. Τότε ζητούσατε τις παραιτήσεις μας» είπε σε άλλο σημείο. «Έχετε να δώσετε απαντήσεις για το σήμερα; Εμείς κριθήκαμε στις εκλογές και αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη», σημείωσε επίσης ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα εκ νέου «υποκριτική» τη συγγνώμη του πρωθυπουργού, τη δήλωσή του για την απόδοση ευθυνών και την κατανόηση της οργής των πυρόπληκτων. 

«Τι του χρωστάτε κύριε Μητσοτάκη»;

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις παραιτήσεις μετά το Μάτι, λέγοντας «Δεκαπέντε μέρες μετά το Μάτι δεν ήταν στη θέση του προφανώς ο υπουργός που είχε την πολιτική ευθιξία να παραιτηθεί, ο αρχηγός της αστυνομίας δεν ήταν στη θέση του, ο αρχηγός της πυροσβεστικής δεν ήταν. Ο αρχηγός της Αστυνομίας που τότε είχε μια από τις βασικές ευθύνες τότε αποπέμφθηκε, γιατί θα θυμάστε ότι πολλοί άνθρωποι βρήκαν το θάνατο γιατί εφήρμοσαν να σχέδιο – σχέδιο να το κάνει ο θεός – εκτροπής της κυκλοφορίας μέσα στον οικισμό που ήταν γεμάτος αδιέξοδους δρόμους. Αυτός ο άνθρωπος είναι σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας. «Τι του χρωστάτε κύριε Μητσοτάκη; Γιατί τον κάνατε γενικό γραμματέα;» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Έλειψαν τα εναέρια μέσα από τις φωτιές 

«Θα μας πείτε για ποιον λόγο ζητάτε συγνώμη; Τι κάνατε λάθος; Υποκριτική η συγνώμη και η δήλωση της κατανόησης του θυμού. Υποκριτική και η δήλωση για απόδοση ευθυνών την ώρα που πρέπει και σε αυτούς που πρέπει» είπε.  Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι στις καταστροφικές φωτιές υπήρχε έλλειψη εναέριων μέσων και ότι το μόνο που έκανε η κυβέρνηση ΝΔ είναι να εξελίξει το 112. «Είπατε ψευδώς ότι εσείς φροντίσατε για τα περισσότερα εναέρια μέσα από ποτέ. Τα μέσα που επιχειρούσαν ηταν εκείνα που είχαν προβλεφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση σε διαγωνισμό το Μάιο του 2019. Δεν έγινε άλλος διαγωνισμός». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA