Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξοργισμένη με τον πρωθυπουργό εμφανίστηκε στη δευτερολογία της η Φώφη Γεννηματά, εξαπολύοντας προσωπική επίθεση εναντίον του με κατηγορίες για «mansplaining», περιφρονητικό ύφος και πατρονάρισμα κοινώς, αναφορικά με τις ερωτήσεις που του απηύθυνε για τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ενοχλήθηκε σφόδρα από μία φράση του κ. Μητσοτάκη ότι η ίδια προφανώς δεν καταλαβαίνει ότι όλα τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα στον αέρα, προσάπτοντάς του ατόπημα εναντίον της και καλώντας τον να ζητήσει συγγνώμη στην πρώτη ευκαιρία.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Ούτε μια συγγνώμη για το Μάτι - Στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα, στην άλλη φέρετρα»

«Υπέπεσε σε ένα πραγματικό ατόπημα εναντίον μου. Προσπαθώντας να υποτιμήσει τα όσα έλεγα, προσπαθώντας να πει ότι δεν καταλαβαίνω. Και ότι ως άντρας οφείλει να εξηγήσει στη γυναίκα αυτά που δεν καταλαβαίνει. Οφείλει να σέβεται. Είναι προφανές ότι κάθε φορά, όταν αισθάνεται ότι στριμώχνεται χάνει και την αστική του ευγένεια,.  Αυτό που έκανε λέγεται mansplaining. Οφείλει να το κατανοήσει και να ζητήσει συγγνώμη με την πρώτη ευκαιρία. Διότι γνωρίζω πάρα πολύ καλά και πως λειτουργούν τα αεροπλάνα και πώς γίνεται ο καθαρισμός των δασών. Έχω μεγάλη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και με θετικά αποτελέσματα», σημείωσε αρχικά – φανερά εκνευρισμένη – η κυρία Γεννηματά.

Η ίδια συνέχισε τονίζοντας ότι τα ερωτήματα που έθεσε ήταν σαφή και καταλόγισε στον Πρωθυπουργό καταφυγή στην απαξίωσή τους προκειμένου να μην δώσει σαφείς απαντήσεις. «Είναι προφανές ότι αυτό που ρώτησα για τα αεροπλάνα ήταν: πόσα επιχειρούσαν, πόσα σε κάθε πυρκαγιά και ποιος έπαιρνε την απόφαση για το πώς θα κατανεμηθούν τα αεροπλάνα. Ποιος πήρε τα αεροπλάνα από την Εύβοια και ποιος τις κεντρικές αποφάσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Είναι δύσκολες οι απαντήσεις που πρέπει να μου δώσει γι’ αυτό κατέφυγε στο συγκεκριμένο ατόπημα, γιατί δεν ήθελε να απαντήσει. Και δείχνει ποιος έχει την ευθύνη και ποιος πρέπει να αναλάβει τη συγκεκριμένη  ευθύνη», σχολίασε αιχμηρά η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Σχολιάζοντας, δε, τη διαβεβαίωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως ο κρατικός μηχανισμός έκανε ότι περνούσε από το χέρι του κατέληξε καυστικά λέγοντας: «αν πράγματι έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους τότε λυπάμαι γιατί εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA