Μενού
  • Α-
  • Α+

Την άμεση σύγκληση των επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων με τη συμμετοχή μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και αντικείμενο το υγειονομικά ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή των τομεαρχών Παιδείας και Υγείας, Νίκου Φίλη και Ανδρέα Ξανθού, αντίστοιχα, καθώς και της Γραμματέως του κόμματος, Όλγας Γεροβασίλη προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

«Βρισκόμαστε ελάχιστες μέρες πριν την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς. Η χώρα έχει βιώσει 18 μήνες κλειστών σχολείων και πανεπιστήμιων, κάνοντας αρνητικό εκπαιδευτικό “πρωταθλητισμό” στην Ευρώπη. Πέρσι, την ίδια περίοδο, περίσσεψαν τα μεγάλα λόγια για μέτρα», επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατηγορούν, δε, την κυβέρνηση ότι αγνόησε τις «ρεαλιστικές» προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και της εκπαιδευτικής κοινότητας με αρνητικές συνέπειες στην εκπαιδευτική κοινότητα και προσθέτουν: «Λόγω της κρισιμότητας των ημερών και της έξαρσης της πανδημίας, η Βουλή δεν είναι δυνατόν να μην συμβάλλει στη διαμόρφωση ισχυρής και έγκυρης γνώμης γι΄ αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA