Μενού
  • Α-
  • Α+

Για αντικυβερνητική στάση που λέει «όχι» σε όλα για να είναι αρεστός τους πολίτες, κατηγορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την κριτική που άσκησε με αφορμή τις βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. «Για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει ότι δεν κατανοεί τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, και συνεχίζει: «Εκφράζει έναν μηχανισμό που απλώς λαχταρά την εξουσία. Γι' αυτό και η στάση του δεν είναι αντιπολιτευτική. Αλλά τυφλά αντικυβερνητική. Λέει όχι σε όλα και ναι στο τίποτα. Όταν, όμως, θέλεις να βοηθήσεις τους πολίτες, τους λες την αλήθεια. Ενώ όταν επιχειρείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου, τους λες αυτό που θέλουν να ακούσουν. Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει δυστυχώς το δεύτερο. Και αυτή είναι η αιτία που επιμένει να υποστηρίζει το αδιέξοδο του χθες, με τα χιλιάδες παιδιά να καταλήγουν σε σχολές που στην πραγματικότητα δεν επιθυμούν και σε τμήματα από όπου ποτέ δεν αποφοιτούν».

«Ο δρόμος που ανοίξαμε με τη μεταρρύθμισή δίνει δύναμη και κύρος στα ελληνικά πανεπιστήμια, δίνει σημασία και αξία στις σπουδές. Και, ταυτόχρονα, αναβαθμίζει τα δημόσια ΙΕΚ ώστε να προσφέρουν στους νέους γνώση και επαγγελματική σιγουριά». «Υ.Γ. Οι αναφορές στην οικογένεια του πρωθυπουργού είναι χαρακτηριστικές της αντίληψής του για την πολιτική. Ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία έχουν αποφασίσει να μην ασχολούνται με τη γυναίκα και τα παιδιά του κ. Τσίπρα. Θα επιμείνουμε σε αυτό. Είναι θέμα ηθικής και πολιτικής τιμής», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Οικονόμου.

Τσίπρας: «Σφαγή» 40.000 μαθητών από πρωθυπουργό που δεν έχει περάσει έξω από ελληνικό πανεπιστήμιο

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εξαπέλυσε, πάντως, με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. «Πιστοποιείται ο κυβερνητικός εμπαιγμός χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους: 40.000 νέοι και νέες μένουν εκτός Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Περίπου οι μισοί από αυτούς εξαιτίας του νέου συστήματος εισαγωγής με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που αποφάσισε να θεσπίσει φέτος, εν μέσω πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης. Τέτοια κατάφωρη αδικία γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών πανεπιστημίων», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «ένας πρωθυπουργός που δεν έχει περάσει ούτε έξω από τα ελληνικά πανεπιστήμια και που έχει την οικονομική δυνατότητα να στέλνει τα παιδιά του απευθείας στο εξωτερικό για σπουδές, αποφασίζει να "κόψει τα φτερά" χιλιάδων μαθητών που επέλεξαν να σπουδάσουν στην πατρίδα τους, έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις, με τα περυσινά δεδομένα θα ήταν επιτυχόντες, κάποιοι από αυτούς αρίστευσαν κιόλας, παρόλα αυτά απέτυχαν». Ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει την δέσμευσή του ότι «η ΕΒΕ, που στέρησε το όνειρο από χιλιάδες μαθητές, θα καταργηθεί από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA