Μενού
  • Α-
  • Α+

Μικρές απώλειες καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στην πρώτη δημοσκόπηση μετά τις φωτιές στην Ελλάδα, ωστόσο εξακολουθεί να διατηρεί άνετο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση εμφανίζει απώλειες της τάξεως του 2%, την ίδια στιγμή που τόσο η Αξιωματική Αντιπολίτευση όσο και τα υπόλοιπα κόμματα δεν εμφανίζουν οφέλη, αλλά παραμένουν στάσιμα στα ποσοστά τους.

Στη δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για την εφημερίδα «Τα Νέα», η ΝΔ συγκεντρώνει 34,5% έναντι 24,4% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να ανέρχεται στο 10,1%. Στην αντίστοιχη έρευνα του Ιουνίου, τα δύο κόμματα συγκέντρωναν 36,5% και 24,1% αντίστοιχα. Το Κίνημα Αλλαγής εμφανίζει πτώση καθώς συγκεντρώνει 6,4% έναντι 6,7% που συγκέντρωνε τον Ιούνιο. Ακολουθούν ΚΚΕ με 6%, Ελληνική Λύση με 4,1% και ΜέΡΑ25 με 3%.

Δημοφιλέστερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

Όσον αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 49,8% θετικές γνώμες έναντι 31,6% του Αλέξη Τσίπρα, 27,8% του Δημήτρη Κουτσούμπα, 25,7% της Φώφης Γεννηματά, 16,1% του Γιάνη Βαρουφάκη και 11,8% του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ανασχηματισμός 

Οι πολίτες πιστεύουν ότι οι φωτιές θα δρομολογήσουν και πολιτικές εξελίξεις, αφού συνολικά το 49,4% (ναι και μάλλον ναι) πιστεύει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, έναντι του 35,9% που δεν διαβλέπει επερχόμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Τέλος, οι πολίτες εμφανίζονται κουρασμένοι από την πανδημία με το 54,9% να κρίνει αρνητικά τη διαχείριση της κατάστασης, ενώ το 91,4% πιστεύει πως θα αυξηθούν τα κρούσματα μέσα στο Φθινόπωρο.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA