Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ακης Σκέρτσος ξεκαθάρισε για τους αντιεμβολιαστές ότι «από Τετάρτη θα υπάρχουν απομακρύνσεις. Οι συνδικαλιστές πρέπει να αναλάβουν το έργο της πειθούς για να εμβολιαστούν όλοι οι συνάδελφοί τους» πρόσθεσε και εξήγησε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για να αναπληρώσει τα κενά που θα δημιουργηθούν από την αναστολή σύμβασης εργασίας μετά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στον κλάδο της Υγείας: «Τα κενά αφορούν κυρίως σε περιφερειακά νοσοκομεία - Υπάρχει κύμα για νέες εγγραφές για εμβόλιο στους υγειονομικούς. Τους καλούμε να το κάνουν. Δεν θα κάνει πίσω η κυβέρνηση, είναι θέμα δημόσιας υγείας» ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλεψη για άλλους κλάδους. Δεν θα πάμε σε οριζόντια μέτρα, δεν μπορεί μία μειοψηφία να ορίζει τον τρόπο που θα κινείται η κοινωνία. Θα αφήσουμε τα παρόντα μέτρα να κάνουν τον κύκλο τους και θα το ξαναδούμε. Υπάρχουν κι άλλοι κλάδοι στο τραπέζι για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά, δεν είναι της παρούσης» επεσήμανε.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών και για το αν η κυβέρνηση άργησε, καθώς ανοίγουν τα σχολεία, τόνισε: «Δεν είναι αργά για τον εμβολιασμό των παιδιών. Βλέπουμε νέο κύμα ραντεβού μετά τις διακοπές. Τώρα είναι ο κατάλληλος καιρός, οι εμβολιασμένοι γονείς των παιδιών να ενημερωθούν για τους ανήλικους. Είναι ασφαλές και θα τους τα αναλύσουμε. Προτρέπουμε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους για να ανοίξουν ασφαλώς τα σχολεία.

Εχουμε αυξημένο πλέγμα εργαλείων που δεν είχαμε πέρυσι. Θα ανοίξουν με δύο τεστ την εβδομάδα. Εχουμε πάνω από 80.000 κρούσματα που εντοπίστηκαν με τα self test. Τα σχολεία θα λειτουργήσουν με μάσκες και self test. Εχουμε δυνατότητα λόγω καλού καιρού να μην έχουμε μάσκες ακόμα στα διαλείμματα. Η μάσκα δεν αφαιρέθηκε ποτέ ως ατομικό μέτρο προστασίας. Παραμένει αναγκαίο μέτρο αυτοπροστασίας».

Για το κίνημα των αντιεμβολιαστών είπε: «Με θλίβουν οι εικόνες των αντιεμβολιαστών, αρνητών της προόδου της επιστήμης. Δεν μιλάμε μ' αυτούς. Μπορούμε να συνομιλήσουμε με ανθρώπους που φοβούνται να το κάνουν. Πάνω από 2,5 δισ. πολίτες τους τελευταίους 8 μήνες έχουν κάνει το εμβόλιο σε όλο τον πλανήτη με απειροελάχιστες παρενέργειες, τις οποίες γνωρίζαμε εξ αρχής»

Τέλος, αρνήθηκε να σχολιάσει τον επικείμενο ανασχηματισμό, λέγοντας ότι είναι αποκλειστική αρμοδιότητα υπουργού. Αύριο το υπουργικό συμβούλιο θα γίνει κανονικά» κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA