Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Καρανίκας: Συγγνώμη για όσα είπα για τη Δάφνη Μητσοτάκη - Τι απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου

Για προσωπικές απόψεις κάνει λόγο στο Facebook ο Νίκος Καρανίκας, ξεκαθαρίζοντας ότι δημοσιεύει προσωπικές απόψεις - Τι απάντησε στις κατηγορίες του Νίκου Καρανίκα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Ο Νίκος Καρανίκας (Πηγή: Eurokinissi)
Ο Νίκος Καρανίκας (Πηγή: Eurokinissi)

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο Νίκος Καρανίκας έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη για τα όσα έγραψε νωρίτερα για την κόρη του πρωθυπουργού, Δάφνη Μητσοτάκη. Ο άλλοτε σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα παραδέχθηκε πως επρόκειτο για παραπληροφόρηση. Μάλιστα, ο Νίκος Καρανίκας τονίζει πως δεν είναι σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και εκφράζει προσωπικές απόψεις, «είτε αυτές είναι σωστές είτε είναι λάθος». «Κατέβασα το ποστ που έκανα κριτική στην στάση του Μητσοτάκη με αναφορά στην κόρη του και την κατοχή ΜΚΟ. Μόλις ενημερώθηκα ότι δεν ισχύει και ότι αυτό που έγραψα είναι ειδησεογραφικά λάθος και γι’ αυτό ζητάω συγγνώμη σε όλες και όλους για την παραπληροφόρηση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Καρανίκας.

Πάντως, για «αθλιότητες» από πλευράς του Νίκου Καρανίκα μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σε ερώτηση σχετικά με την ανάρτηση που έκανε ο Νίκος Καρανίκας, πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, για τις σπουδές που θα ακολουθήσει η κόρη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Δάφνη.

«Ο πρωθυπουργός και η οικογένειά του αποτελούν στόχο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η στρατηγική τους επιλογή να πλήξουν τον χαρακτήρα του πρωθυπουργού, τη σύζυγό του, τα παιδιά του», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα, στην οποία, μεταξύ άλλων, έγραφε ότι «η κόρη του Μητσοτάκη θα σπουδάσει ανθρωπιστικές σπουδές στις ΗΠΑ, για να δικαιολογήσει την ΜΚΟ την οποία κατέχει για τα ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ και για την οποία έχει εισπράξει ήδη πάνω από 2 εκατ. ευρώ».

«Στοχοποιείται ένα νέο κορίτσι 18 χρόνων, στην αφετηρία ενός ξεκινήματος της ζωής του, με πράγματα αχαρακτήριστα. Εδώ δεν έχει χαθεί απλώς το μέτρο, μιλάμε για έναν κατήφορο χωρίς τελειωμό» συνέχισε ο κ. Οικονόμου, και σημείωσε ότι προκύπτουν δύο θέματα: «Πρώτα από όλα, σε τέτοιου είδους αθλιότητες και ανηθικότητες είναι σαφές ότι από εδώ και πέρα τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Στις Δημοκρατίες θεσμικά οι πολίτες θωρακίζονται απέναντι σε αυτού του είδους τις αθλιότητες με τους κανόνες του κράτους δικαίου», είπε ο κ. Οικονόμου.

«Υπάρχει όμως και ένα άλλο ζήτημα» συνέχισε, σημειώνοντας: «Ο κ. Καρανίκας ήταν ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού. Είναι συνοδοιπόρος του από τα παλιά, από τα φοιτητικά τους χρόνια. Έχει περάσει μία ολόκληρη μέρα από αυτό και θα το πω απλά: Δεν έχει βρεθεί κανένας να τον μαζέψει. Δεν έχει βρεθεί κανένας να τον αποδοκιμάσει».

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι σε αντίστοιχα περιστατικά με στελέχη της ΝΔ υπήρξε αντίδραση από την Πειραιώς. «Δεν θέλω να θυμίσω ότι σε περιπτώσεις όχι αντίστοιχες, γιατί δεν υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις, που στελέχη της ΝΔ ξεφεύγουν από τους ηθικούς και αξιακούς κανόνες τοποθέτησης στο δημόσιο βίο, αποδοκιμάζονται, διαγράφονται, απομακρύνονται αμέσως. Όχι για τέτοιου είδους αισχρότητας και αθλιότητας θέματα. Και μια μέρα μετά δεν έχει βρεθεί κανείς να αποδοκιμάσει ή να μαζέψει τον κ. Καρανίκα για αυτές τις αθλιότητες», σημείωσε. Για να τονίσει: «Επιβεβαιώνεται ο φόβος μας ότι το χειρότερο από το να είσαι ανίκανος είναι το να είσαι ικανός για όλα. Επιβεβαιώνεται ο φόβος μας ότι αυτός ο κατήφορος που έχει διαλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την πολιτική αντιπαράθεση δεν φαίνεται να έχει τέλος».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Νίκος Καρανίκας #Κυριάκος Μητσοτάκης #Γιάννης Οικονόμου #Αλέξης Τσίπρας

Best of Internet