Μενού
  • Α-
  • Α+

Κατηγορηματικός σχετικά με την εφαρμογή του νόμου που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό υγειονομικών έναντι του κορονοϊού και προβλέπει επιπτώσεις σε όσους δεν έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση της Πέμπτης. Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχει σχέδιο για την αναπλήρωση των θέσεων των εργαζομένων που θα τεθούν σε αναστολή, με αναδιάταξη δυνάμεων και προσλήψεις αλλά και plan Β, σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση για την κάλυψη των θέσεων.

Διαβάστε ακόμη: Ξανθός: Αναστολή της υποχρεωτικής αργίας σε ανεμβολιαστους υγειονομικούς 

«Ο νόμος είναι σαφής και θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα μετά την 1η Σεπτεμβρίου, που θα είναι και η τελευταία ημέρα κατά την οποία ένας υγειονομικός θα μπορεί να εμβολιαστεί. Από εκεί και πέρα ο νόμος, που προβλέπει την αναστολή των καθηκόντων για όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον τη μία δόση, θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Πέραν τούτου και με βάση το σύστημα μισθοδοσίας στο δημόσιο τομέα, που προβλέπει προκαταβολή αποδοχών 15θημέρου, θα υπάρξει επιστροφή του μισθούς ως αχρεωστήτως καταβληθέντος, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή, εφόσον εμβολιαστούν, όταν θα επιστρέψουν στην εργασία τους είναι πιθανόν να τοποθετηθούν σε άλλη θέση, αφού οι ανάγκες της υπηρεσίας θα έχουν διαφοροποιηθεί.

Ο κ. Κοντοζαμάνης διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Υγείας έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναδιάταξη των δυνάμεων, ώστε να λειτουργήσει το σύστημα Υγείας για όλους τους πολίτες και να αντιμετωπιστούν οι όποιες αρρυθμίες ενδεχομένως προκύψουν.

«Είμαστε σε διαρκή καθημερινή επικοινωνία με τους διοικητές των νοσοκομείων, τους διοικητές των ΥΠΕ, εργαζόμενους, όλα τα στελέχη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται», δήλωσε, μεταφέροντας την ύστατη έκκληση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας προς τους  τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό των δομών Υγείας που δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν έστω και τώρα, ως μια πράξη ευθύνης απέναντι στην κοινωνία.

Τέλος τόνισε ότι η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, εκτός γιατρών, το οποίο θα καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν, θα ενεργοποιηθεί την Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες. Κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να διαβάσουν προσεκτικά τη σχετική ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι υπάρχει αναλυτικός οδηγός για τη διαδικασία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA