Μενού
  • Α-
  • Α+

Σφοδρή κριτική δέχεται από το μεσημέρι της Τρίτης ο Ευάγγελος Αποστολάκης για την ξαφνική απόφασή του - μετά και τις πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ - να μην δεχθεί τελικά την πρόταση του πρωθυπουργού να γίνει υπουργός, παρά το γεγονός ότι στον ανασχηματισμό είχε ανακοινωθεί το όνομά του. Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε πως δουλειά ενός αξιωματικού είναι να μπορεί να αντέξει στην πίεση την ώρα του πολέμου, όταν πέφτουν οι οβίδες. Χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «μετά τις χθεσινές εξελίξεις, ευτυχώς που δεν ζήσαμε ένα πόλεμο υπό την ηγεσία του, καθώς το έβαλε στα πόδια στην πρώτη στρακαστρούκα».

«Ο κ. Αποστολάκης έχει κριθεί ως ικανός να διαχειρίζεται κρίσεις επί 40 χρόνια από όλους τους θεσμούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Από χθες με απασχολεί πολύ αν αυτοί οι θεσμοί λειτουργούν σωστά... Αυτός ο άνθρωπος προφανώς δεν έπρεπε να γίνει ούτε πλωτάρχης, αν δεν έχει μάθει να αντέχει στην πίεση δεν έπρεπε να γίνει ούτε καφετζής, όχι αξιωματικός…  Του είπε ο Πολάκης ότι είναι δωσίλογος και έβαλε τα κλάματα».

«Σε δύο μεγάλες κρίσεις που αντιμετώπισε όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά η Ελλάδα, η μια η κρίση της πανδημίας και η άλλη κρίση πυρκαγιές του Αυγούστου, και στις δύο ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πρόσωπο κοινής αποδοχής. Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προτείνει για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας ένα πρόσωπο κατά τεκμήριο κοινής αποδοχής. Η πολιτεία είχε κρίνει ως πρόσωπο ικανό διαχρονικά ως αρχηγός του Nαυτικού και αρχηγού ΓΕΕΘΑ και τις άλλες θέσεις του», εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης. 

«Ο κ. Αποστολάκης είχε ζητήσει να γίνει υπουργός και όχι αναπληρωτής υπουργός και αυτό έγινε δεκτό», πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Ενημέρωση προφανώς και υπήρξε για την τοποθέτηση Αποστολάκη αλλά η κυβέρνηση δεν είναι εξ αδιαιρέτου» επεσήμανε. 

Οικονόμου: Θα υπάρξει υπουργός Πολιτικής Προστασίας που θα μπορεί να αντέξει το βάρος

Από την πλευρά του, πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε πως θα υπάρξει υπουργός Πολιτικής Προστασίας που θα μπορεί να σηκώσει το μεγάλο βάρος. Μιλώντας στο Open ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «ο κ. Αποστολάκης αποδέχτηκε οριστικά την πρόταση και μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πίσω, γιατί δεν το άντεξε», εξαπολύοντας πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «η πρόταση τορπιλίστηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση με έναν τρόπο ακραίο».

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ακόμη ότι χθες μέχρι την ώρα του ανασχηματισμού, η κυβέρνηση είχε τη βεβαιότητα ότι όλα τα πρόσωπα αποδέχονται τον ρόλο που τους είχε προταθεί. «Ας δεχτώ ότι έλεγε άλλα στον Τσίπρα και άλλα στον πρωθυπουργό, εμείς δεν είχαμε αυτή την εικόνα», τόνισε για να επαναλάβει: «Δεν ανακοινώνεται κυβέρνηση αν δεν υπάρχουν σαφή μηνύματα ότι αποδέχονται την πρόταση». «Δεν είμαστε ντετέκτιβ να ψάχνουμε αυτά τα πράγματα», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι ο κ. Αποστολάκης ήταν κατώτερος των περιστάσεων. 

Γεραπετρίτης: Ο Αποστολάκης υπέκυψε στις πιέσεις και υποχώρησε

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι ο κ. Αποστολάκης αποδέχθηκε την πρόταση του πρωθυπουργού. «Υπήρξε», όπως ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης, «συμφωνία του κ. Αποστολάκη και ενημερώθηκε και το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα αυτά, ουδέποτε αρνήθηκε, δήλωσε ότι θα προσέλθει κανονικά στην ορκωμοσία. Μεσολάβησε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – επίθεση ολοκληρωτικού τύπου. Και ο κ. Αποστολάκης υπέκυψε στις πιέσεις και υποχώρησε. Πολιτική υποκρισία και καιροσκοπισμός εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε ο κ. Γεραπετρίτης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA