Μενού
  • Α-
  • Α+

Θρήνος στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα καθώς πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο μεγάλος Έλληνας μουσικός Μίκης Θεοδωράκης. Η υγεία του είχε επιβαρυνθεί την τελευταία περίοδο και λάμβανε ιατρική θεραπεία στο σπίτι. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης με θλίψη γνωστοποίησε στην Ολομέλεια την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη λέγοντας:

«Δυστυχώς η είδηση επιβεβαιώθηκε. Πριν λίγο ο Μίκης Θεοδωράκης ξεκίνησε το ταξίδι του για την γειτονιά των Αγγέλων για να συναντήσει άλλους μεγάλους εκεί με πρώτο και καλύτερο τον φίλο του τον Μάνο Χατζηδάκι. Η Βουλή την ώρα που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει, θα τιμήσει την μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Εμείς όμως σήμερα να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή για την μεγάλη απώλεια».

Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της χώρας με παγκόσμια ακτινοβολία. Υπήρξε συνθέτης στιχουργός, διευθυντής ορχήστρας αλλά και πολιτικός καθώς είχε διατελέσει υπουργός και βουλευτής. Το 1983 είχε τιμηθεί με το Βραβείο Ειρήνης Λένιν για τη δράση του. Το 2000 προτάθηκε για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA