Μενού
  • Α-
  • Α+

Υγειονομικοί διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Υγείας, με τον Παύλο Πολάκη και άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρώντας στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και την αναστολή καθηκόντων για ανεμβολίαστους επαγγελματίες υγείας.

Διαβάστε ακόμη: Παύλος Πολάκης: Με το φάρμακο κατά του κορονοϊού που πρότεινε, πενταπλασιάστηκαν οι δηλητηριασμοί στις ΗΠΑ

Έξω από το υπουργείο στην οδό Αριστοτέλους συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής καθώς και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή. Ωστόσο δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, αφού η παρουσία του Παύλου Πολάκη στο σημείο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, όταν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ του πήρε την ντουντούκα προκειμένου να απευθυνθεί στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Ο κ. Πολάκης μίλησε για οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης που στόχο έχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ απευθυνόμενος λίγο αργότερα στον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτύρεται για την πολιτική που ο ίδιος εφάρμοσε στο Υπουργείο Υγείας. «Δεν εντάξατε τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα στη θητεία σας», σημείωσε ο κ. Γιαννάκος.

Ο διάλογος Πολάκη - Γιαννάκου

Ειδικότερα, ο κ. Πολάκης ανέφερε πως από το 1974 και μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση δεν έχει απολύσει δημοσίους υπαλλήλους. Κι αυτό το κάνει, όπως είπε, για να βάλει τα ιδιωτικά συμφέροντα στην Υγεία, να κάνει τα δημόσια νοσοκομεία ιδιωτικού δικαίου και να προχωρήσει τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή, όπως ανέφερε, επιδιώκει να δημιουργήσει «τρύπες» στο ΕΣΥ.

«Ενώ θα μπορούσε ένα 5% με 6% που είναι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, να τους απορροφήσει σε θέσεις στα μετόπισθεν», όπως είπε ο Παύλος Πολάκης.

Παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος  απευθυνόμενος προς τον Παύλο Πολάκη, διαμαρτυρήθηκε για την πολιτική που ο ίδιος εφάρμοσε στο Υπουργείο Υγείας, λέγοντας του ότι επί της θητείας του από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού, δεν ενέταξε τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

«Το ξέρεις ότι το θέμα ήταν δύσκολο, αλλά δεν είναι το ίδιο με το να απολύουν υπαλλήλους», του ανταπάντησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Σε μένα τα έκανες μπάχαλο κι εδώ δεν κάνεις τίποτα. Σε έχουν πάρει οι εξελίξεις από κάτω», πρόσθεσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA