Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκινεί το «αντίο» Πάγκαλου στον Μίκη Θεοδωράκη. Ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, αποχαιρέτισε τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 96 ετών, με μια λιτή αλλά συγκλονιστική ανάρτηση:

«Καλό ταξίδι φίλε μου. Σε λίγο θα σε συναντήσω ξανά…», έγραψε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην ανάρτησή του στο «Twitter».

https://twitter.com/tpangalos/status/1433389852737904644?ref_src=twsrc^tfw

Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου στο σπίτι του

Η Ελλάδα θρηνεί την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη και αποχαιρετά έναν παγκόσμιο θρύλο. Έναν άνθρωπο που κατάφερε με τη μουσική του να μαγέψει όλο τον πλανήτη και την ίδια στιγμή με τη δράση του και τη διαδρομή του να αναδειχθεί σε σύμβολο αγώνων, ενώ ασχολήθηκε και ενεργά με την πολιτική. Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και μία ημέρα μετά, πλήθος κόσμου συρρέει έξω από το σπίτι του. Όχι μόνο φίλοι οι συγγενείς αλλά και πολίτες που εναποθέτουν ένα λουλούδι εκφράζοντας το πένθος για την απώλεια του μεγάλου συνθέτη.

Ήδη, η χώρα έχει τεθεί σε τριήμερο πένθος με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες. Είναι, δε μόλις η τέταρτη προσωπικότητα της χώρας, που ο θάνατός του οδηγεί το κράτος να κηρύξει εθνικό πένθος. Είχαν προηγηθεί οι απώλειες της Μελίνας Μερκούρη και του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά και το Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Εθνικό πένθος έχει κηρυχθεί και για τα θύματα των φονικών φυσικών φαινομένων σε Ηλεία, Μάνδρα και Μάτι.

Η εξόδιος ακολουθία του Μίκη Θεοδωράκη θα τελεστεί την επόμενη Πέμπτη, στις 15:00, ενώ από την Τρίτη, η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών. Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Μίκης Θεοδωράκης επιθυμούσε να ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Γαλατά Χανίων. Ελληνικά και ξένα Μέσα αποχαιρετούν από χθες τον Μίκη Θεοδωράκη. Σύσσωμος ο ελληνικός Τύπος αφιέρωσε τα πρωτοσέλιδα του στην απώλεια του μεγάλου μουσικού, ενώ πολλά ΜΜΕ του εξωτερικού έκαναν ιδιαίτερη αναφορά τόσο στον θάνατό του, όσο και στην πορεία του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA