Μενού
  • Α-
  • Α+

Επίθεση στην κυβέρνηση για την τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη ως υπουργού Υγείας εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη. «Η υπουργοποίηση του Πλεύρη... Θεωρείται ότι μπορεί να υπερασπίσει την υγεία στην Ελλάδα, ένας άνθρωπο που δεν αγαπά τους ανθρώπους. Έχει κάνει δηλώσεις για τους μετανάστες, που δεν θέλω να επαναλάβω. Είναι ντροπή και έχουμε γίνει διεθνώς ρεζίλι με την υπουργοποίηση Πλεύρη», σχολίασε η κυρία Γεροβασίλη. 

Μιλώντας στο MEGA, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο θέμα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να πείσει. Έπρεπε να ξεκινήσει στοχευμένη καμπάνια σε συγκεκριμένες ομάδες από την άνοιξη». 

Τον Θάνο Πλεύρη υπερασπίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος όπως είπε, και ο ίδιος έχει κάποιες ιδεολογικοπολιτικές διαφορές με τον υπουργό Υγείας. «Άλλο έχω διαφορετική άποψη και άλλο να προβαίνω σε χαρακτηρισμούς» είπε ο κ. Κακλαμάνης απευθυνόμενος στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Για κάποιες ιδεολογικές αποχρώσεις που έχει ο κ. Πλεύρης έχω κι εγώ διαφορετικές απόψεις. Άλλο αυτό και άλλο να κατηγορείται ένας συνάδελφος που έγινε υπουργός Υγείας, που είναι ένα υπουργείο που κατεξοχήν ο υπουργός πρέπει να αγαπά τους ανθρώπους, ότι δεν αγαπά τους ανθρώπους. Είναι συνάδελφος μου και για λόγους fair play γιατί είμαστε στην ίδια εκλογική περιφέρεια, πρέπει να τον υποστηρίξω» πρόσθεσε.

Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού υγειονομικών

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών, ο κ. Κακλαμάνης έκανε λόγο για «δρόμο χωρίς επιστροφή» καθώς «στην συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ, ισχύει από το πρώτο κύμα της πανδημίας».

«Ο νέος υπουργός Υγείας άφησε ένα παράθυρο, ότι μετά την πρώτη δόση μπορούν να επανέλθουν στην δουλειά τους οι υγειονομικοί που βγήκαν σε αναστολή. Ελπίζω ότι δεν θα είναι αυτός ο τελικός αριθμός, ο οποίος δεν είναι μεγάλος. Αλλά σε ορισμένα τμήματα, μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργίες» συμπλήρωσε ο «γαλάζιος» βουλευτής. «Στηρίξαμε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών, ωστόσο η ποινή που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι ακραίο, απάνθρωπο, δυσανάλογο μέτρο. Να χάνει ο άλλος τη δουλειά του και να μη μπορεί να ζήσει την οικογένειά του» υποστήριξε η Όλγα Γεροβασίλη από την πλευρά της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA