Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ανάρτηση του βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου αναφορικά με την υπόθεση της καταγγελίας βιασμού 17χρονης από τον ποδοσφαιριστή Ρούμπεν Σεμέδο προκάλεσε «πόλεμο» ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Για «κάλυψη» κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση με τη ΝΔ να μιλά για «λάθος ανάρτηση» και σημειώνει διαφορετική συμπεριφορά ανάμεσα στα στελέχη των δύο κομμάτων.

Διαβάστε ακόμη: Οι διευκρινίσεις Καλλιάνου για τη 17χρονη και η απάντηση Κούγια

Είχε προηγηθεί δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, στην οποία ανέφερε πως: «Έχουν περάσει δύο μέρες από την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της αρμόδιας Τομεάρχη του ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ να τοποθετηθούν για την εμετική ανάρτηση του βουλευτή Καλλιάνου. Δύο μέρες αρνούνται να το πράξουν και σιωπούν. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τον διαγράψει άμεσα. Αν δεν το πράξει δείχνει στον ελληνικό λαό ότι υιοθετεί μέχρι κεραίας την απαράδεκτη ανάρτηση του βουλευτή. Η χυδαία επίθεση Καλλιάνου δεν αφορά μόνο σε μια ανήλικη που προχώρησε σε μία βαρύτατη καταγγελία, ταυτόχρονα προσβάλει τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού».

«Ήταν λάθος - Αυτή είναι η διαφορά μας»

Η συγκεκριμένη δήλωση έφερε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατία που μέσα ανακοίνωσή της υποστήριξε πως: «Η ανάρτηση του βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου ήταν λάθος. Το αναγνωρισε και ο ιδιος γι’ αυτό και την κατέβασε και έκανε, νέα, διευκρινιστική ανάρτηση. Τα στελέχη της ΝΔ δεν συμπεριφέρονται οπως εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή είναι η διαφορά μας

Η Νεα Δημοκρατία από την αρχή έχει πάρει σαφή θέση για τα ζητήματα σεξουαλικών εγκλημάτων. Επί των ημερών μας ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι του #metoo. Σε αντίθεση με οτι συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν, ειναι καθήκον της Πολιτείας να προστατευει τα θύματα βιασμού, τα οποια πρέπει να έχουν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων μας. Η Πολιτεία πρέπει να μεριμνά για την πρόληψη και αποτροπή τέτοιων απάνθρωπων εγκλημάτων και οι ένοχοι να τιμωρούνται αυστηρά οπως προβλέπει ο νόμος.

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προσδώσει στο κόμμα μας άλλες απόψεις, απλώς πέφτουν στο κενό και αναδεικνύουν την πολιτική του αδυναμία».

«Καλύπτει την πρωτοφανή χυδαιότητα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο εξέδωσε τη δική του απάντηση στην ανακοίνωση επισημαίνοντας: «Η ΝΔ με την ανακοίνωση της καλύπτει την πρωτοφανή χυδαιότητα του βουλευτή της κ. Καλλιάνου. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά. Πάει πολύ όμως να διεκδικεί και συγχαρητήρια η ΝΔ για το metoo. Η προσπάθεια να θαφτεί η υπόθεση του εκλεκτού των Μητσοτάκη - Μενδώνη κ. Λιγνάδη είναι πολύ πρόσφατη για να κάνουν πως την ξεχνούν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA