Μενού
  • Α-
  • Α+

Την αμέριστη στήριξη της ελληνικής πλευράς στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Λιβύης εξέφρασε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη συνάντησή του με την Λίβυα ομόλογό του, Νάιλα ελ Μανγκούς, κάνοντας εκ νέου αναφορά στο παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο.

«Ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να αναδειχθεί μια αντιπροσωπευτική κυβέρνηση στην Λιβύη που να απελευθερωθεί από τα βαρίδια του παρελθόντος όπως το άκυρο και ανυπόστατο και παράνομο Τουρκολιβυικό μνημόνιο. Ένα μνημόνιο που εκτός από την διεθνή κοινότητα, δεν το δέχεται ούτε η Λιβυκή βουλή. Εμείς λέμε ότι είναι ένα παράδοξο που αγνοεί κάθε έννοια διεθνούς δικαίου», είπε ο κ. Δένδιας.

Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε πως προϋπόθεση διενέργειας αδιάβλητων εκλογών στη χώρα, που έχουν ορισθεί για τον Δεκέμβριο, είναι η απομάκρυνση των ξένων στρατευμάτων, κυρίως των τουρκικών, θέση που είχε υποστηρίξει και η Λίβυα υπουργός πριν λίγους μήνες, μπροστά στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Για να γίνουν εκλογές αδιάβλητες, νομίζω ότι πρέπει να απομακρυνθούν όλα τα ξένα στρατεύματα από τη χώρα σας, όλες οι παραστρατιωτικές όλες οι μισθοφορικές δυνάμεις, να μην υπάρξει ξένη παρουσία στη χώρα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

https://twitter.com/NikosDendias/status/1434889728701120516?ref_src=twsrc^tfw

Η Λίβυα υπουργός Εξωτερικών ζήτησε την βοήθεια της Αθήνας αλλά και της Ευρώπης ώστε να πραγματοποιηθούν αδιάβλητες εκλογές τον Δεκέμβριο. «Όπως ξέρετε κύριε υπουργέ, η χώρα μου περιμένει τις εκλογές, προσκαλούμε την Ελλάδα να μας βοηθήσει να πετύχουν αυτές οι εκλογές, διότι η ασφάλεια και η σταθερότητα στη Λιβύη είναι σταθερότητα και ασφάλεια για την Ελλάδα και για την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε η Νάιλα ελ Μανγκούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA