Μενού
  • Α-
  • Α+

Την τιμητική πολιτογράφηση του νέου υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, ως Έλληνα πολίτη κυπριακής ιθαγένειας, σφράγισε και η δημοσίευση σε ΦΕΚ, με τις υπογραφές της Προέδρου της Δημοκρατίας και του υπουργού Εσωτερικών. Στην απόφαση επισημαίνεται το γεγονός ότι ο κ. Στυλιανίδης έχει υπηρετήσει τον ελληνισμό από καίριες θέσεις, η διατήρηση των άρρηκτων δεσμών του με την Ελλάδα και η αναγκαία συμβολή του στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πρόκλησης για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας με στόχο τη θωράκιση της χώρας από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, αλλά και από την πανδημία.

Αναλυτικότερα το ΦΕΚ για την πολιτογράφηση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αναφέρονται τα εξής:

Το γεγονός ότι ο Χρήστος Στυλιανίδης του ΜΕΛΗ έχει υπηρετήσει τον Ελληνισμό από σημαντικές και καίριες θέσεις και διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την Ελλάδα. Ιδιαιτέρως, κατά την πενταετή θητεία του ως Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων κατά τη χρονική περίοδο 2014-2019, αντιμετώπισε σειρά κρίσιμων ζητημάτων, μεταξύ των οποίων η διαχείριση της επιδημίας του ιού Έμπολα στην Αφρική και η ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

Δεδομένης της σημαντικής πρόκλησης που αντιμετωπίζει η χώρα μας για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες σε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας του COVID-19, αλλά και τη θωράκισή της από επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα, ο Χρήστος Στυλιανίδης, με την πολιτογράφησή του, μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην εξυπηρέτηση αυτού του εξαιρετικού συμφέροντος της Ελλάδας.

Μετά από πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, αποφασίζουμε: Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Έλληνα πολίτη τον κυπριακής ιθαγένειας ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟ του ΜΕΛΗ, γεννηθέντα στις 26-6-1958 στη Λευκωσία της Κύπρου. Στον Υπουργό Εσωτερικών αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA