Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην ανάγκη να αξιοποιήσει και μη συμβατικούς τρόπους για την αύξηση του εμβολιαστικού ρυθμού ανάμεσα στους νέους πολίτες έχει καταλήξει η κυβέρνηση, η οποία αναζητά μονίμως επιπρόσθετα κίνητρα, προκειμένου να διευρυνθεί ο εμβολιασμός στις νεαρές ηλικίες και να μην τεθεί ζήτημα αναστολής λειτουργίας σχολικού τμήματος ή εκπαιδευτικής μονάδας κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου ή του χειμώνα.

Διαβάστε ακόμη: Εμβολιασμός παιδιών: Ξεκινούν με Pfizer από τέλη Σεπτεμβρίου σε ιδιώτες παιδίατρους

Κάπως έτσι αποφασίστηκε να μπουν και στην εξίσωση των εμβολιασμών οι παιδίατροι, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι ίδιοι τα εμβόλια στο ιατρείο τους, όταν διευθετηθούν κάποια τεχνικά ζητήματα, όπερ και αναμένεται να γίνει ως το τέλος Σεπτεμβρίου. Έτσι, οι ιδιώτες γιατροί θα έχουν πρόσβαση σε εμβόλια Pfizer, όπως άλλοι συνάδερφοί τους είχαν σε εμβόλια Johnson, ενώ θα μπορούν να δηλώνουν τον εμβολιασμό απευθείας στην πλατφόρμα του ΕΟΔΥ. Κατά πληροφορίες, η αμοιβή τους θα είναι στην περιοχή των 20 ευρώ ανά εμβολιασμό.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι η συμβολή των παιδιάτρων θα είναι εξαιρετικά σημαντική, προκειμένου να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη στις μικρές ηλικίες. Και αυτό με δεδομένο τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στο να εξηγήσουν επιστημονικά σε γονείς και παιδιά γιατί είναι απαραίτητος και ασφαλής ο εμβολιασμός. Βεβαίως, ανώτερη πηγή του υπουργείου Υγείας δεν…τρέφει ψευδαισθήσεις ως προς πόσοι παιδίατροι θα μπουν στη μάχη των εμβολιασμών, με δεδομένο ότι από μια ηλικία και πάνω παύουν να παρακολουθούν και την επίμαχη ηλικιακή ομάδα, όμως είναι σαφές ότι η επιρροή τους είναι σημαντική και για τις οικογένειες είναι πρόσωπα εμπιστοσύνης.

Η διαδικασία κινητροδότησης, όμως, δεν σταματά εκεί. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Reader, η κυβέρνηση επεξεργάζεται και άλλες λύσεις, εκτός της συμβατικής λογικής, όπως έγινε με το Freedom Pass το καλοκαίρι, το οποίο και έγινε ανάρπαστο ανάμεσα στους νέους πολίτες. Κάπως έτσι και με το βλέμμα στους νεαρότερους που δεν πήραν το Freedom Pass τους καλοκαιρινούς μήνες, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα «δωράκι», με το βλέμμα στη ΔΕΘ, ιδίως για τα παιδιά από 15 έως 17 ετών που είναι στις παρυφές της ενηλικίωσης και έχουν έντονη κοινωνικότητα. Μένει να φανεί τι μορφή θα πάρει αυτή η κινητροδότηση, εκτιμάται, όμως, ότι θα τεθεί σε εφαρμογή ήδη από το τέλος αυτού του μήνα, προκειμένου να μην χάνεται άλλος πολύτιμος χρόνος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA