Μενού
  • Α-
  • Α+

Μορφή χιονοστιβάδας έχει πάρει η μάστιγα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, καθώς οι παραβάτες πληθαίνουν και παίζουν με την υγεία των ασθενών στις νοσοκομειακές μονάδες της χώρας. Νοσηλεύτριες με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού εντοπίστηκαν και στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματάς και ξεκίνησε πειθαρχικός έλεγχος, με τον Θάνο Πλεύρη να ζητά εντατικοποίηση των ελέγχων και αυστηρές κυρώσεις από τους διοικητές ΥΠΕ στους παραβάτες υγειονομικούς.

Παίρνει κεφάλια η ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Για το φαινόμενο που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έδωσε εντολή να αυξηθούν και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι με τους παραβάτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με σκληρές κυρώσεις. Οπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης «έδωσα εντολή στους διοικητές των ΥΠΕ για συνεχείς ελέγχους και όπου εντοπίσουν περιστατικά η διαδρομή είναι εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα».

https://twitter.com/thanosplevris/status/1435481901544902659?ref_src=twsrc^tfw

Πειθαρχικό οι νοσηλεύτριες της ΜΕΘ του Γεννηματάς

Οι τρεις νοσηλεύτριες που εργάζονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παραδέχτηκαν χθες το πρωί στον διοικητή του νοσοκομείου ότι δεν έχουν εμβολιαστεί και πως προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα ξεκινήσει ΕΔΕ και οι τρεις εργαζόμενες του νοσοκομείου θα τεθούν σε αναστολή.

Επτά θετικοί υγειονομικοί στο ΑΧΕΠΑ

Εξάλλου, την ίδια ώρα, έσκασε νέα βόμβα καθώς στο ΑΧΕΠΑ βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό επτά υγειονομικοί υπάλληλοι που φέρονται να είναι πλήρως εμβολιασμένοι! Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου εντοπίστηκαν επτά θετικά κρούσματα σε πλήρως εμβολιασμένους υγειονομικούς. Από αυτά, το ένα αφορά σε γιατρό και τα υπόλοιπα έξι σε νοσηλεύτριες. Οι επτά εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα κορονοϊού και διακομίσθηκαν στο Τμήμα Λοιμώξεων, όπου και προχώρησαν σε PCR test. Οταν βγήκαν όλα θετικά κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οι επτά εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία τους.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο ThessToday.gr και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός, ο οποίος αποκάλυψε ότι τα κρούσματα ίσως είναι και περισσότερα από επτά. «Είναι αλήθεια. Βρέθηκαν επτά θετικά κρούσματα τις προηγούμενες ημέρες και ίσως να είναι και περισσότερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοροξενός.

Συναγερμός για «μαϊμού» πιστοποιητικά από Βουλγαρία

Σε εξέλιξη όμως είναι έρευνες των Αρχών και για... εισαγόμενα πιστοποιητικά εμβολιασμού, καθώς -όπως αναφέρουν πληροφορίες από το Open- υπάρχουν καταγγελίες στη βόρεια Ελλάδα για τη γνησιότητα πιστοποιητικών εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί στη Βουλγαρία. Επίσης, ελέγχονται και κάποια μεμονωμένα περιστατικά, όπως μίας παιδιάτρου που διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης, αν και οι συναδελφοι της δεν θυμούνται να είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό. Παράλληλα, το «σαφάρι» από ελέγχους συνεχίζεται, με περιπτώσεις «περίεργων» περιστατικών σε εμβολιαστικά κέντρα να μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των Αρχών. Για παράδειγμα περιπτώσεις σε κέντρα εμβολιασμών, όπου ενώ γίνονταν 30 εμβολιασμοί ανά ημέρα ξαφνικά εμφανίζονταν 100 σε μία ημέρα, κάτι που οι αρμόδιοι κρίνουν πως πρέπει να ερευνηθεί.

Γιαννάκος: Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί εργάζονται κανονικά - Οι διοικητές κάνουν τα στραβά μάτια

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο MEGA, κατήγγειλε περιπτώσεις ανεμβολίαστων υγειονομικών οι οποίοι - παρά την αναστολή τους - εργάζονται κανονικά. «Αλλα νοσοκομεία τους ανεμβολίαστους δεν τους επιτρέπουν να περάσουν την είσοδο και σε άλλα εργάζονται κανονικά. Έχουν εκδοθεί τα φύλλα αναστολής εργασίας αλλά δεν τους έχουν επιδοθεί. Οι διοικητές κάνουν τα στραβά ματιά για να καλύπτουν κενά», σημειώνει.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Γιαννάκος, οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί που δουλεύουν παρά το γεγονός ότι είναι σε αναστολή, δε θα πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους. Κατονόμασε μάλιστα τα νοσοκομεία τα οποία εξακολουθούν να απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους. Μέχρι στιγμής, όπως είναι γνωστό, τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, ο Άγιος Ανδρέας και το Ρίο, το ΔΑΦΝΙ και το ΝΙΜΤΣ απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους.

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο κ. Γιαννάκος, το υπουργείο Άμυνας έχει ήδη ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του ΝΙΜΤΣ, ο οποίος είναι και ο ίδιος ανεμβολίαστος. «Υπάρχουν τεράστια κενά στα νοσοκομεία που δεν έχουν λυθεί. Δεν ήταν καθόλου έτοιμο το υπουργείο να εφαρμόσει αυτό το μέτρο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA