Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΔΕΘ - Οικονόμου: Απαντήσεις και εξαγγελίες του Πρωθυπουργού - Τι είπε για σχολεία και πλαστά πιστοποιητικά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ενώ αναφέρθηκε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς και το σκάνδαλο με τα πλαστά πιστοποιητικά

Ο Γιάννης Οικονόμου / Πηγή: Eurokinissi
Ο Γιάννης Οικονόμου / Πηγή: Eurokinissi

Την επιστροφή και ουσιαστική επάνοδο του οικονομικού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού και ευρύτερα πολιτισμικού βίου θα σηματοδοτήσει η φετινή ΔΕΘ σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου που όπως τόνισε, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει σε όλα όσα προκαλούν ανησυχία στους πολίτες.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στην επικείμενη έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά και στο φαινόμενο με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης που αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

«Η φετινή ΔΕΘ αποτελεί τη συμβολική και ταυτόχρονα ουσιαστική επάνοδο μας στην πληρότητα του βίου: οικονομικού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού και ευρύτερα πολιτισμικού. Δεκαεννιά μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας -και παρότι ο ιός επιμένει- είμαστε σε θέση να ανοίξουμε βήμα» ανέφερε ανοίγοντας την ομιλία του ο κ. Οικονόμου. Για να συνεχίσει: «Είμαστε σε θέση να το πράξουμε γιατί με σχεδιασμό και σώφρονες επιλογές κρατήσαμε την χώρα υγειονομικά, οικονομικά και κοινωνικά όρθια. Με πολιτικές ενίσχυσης του ΕΣΥ και στήριξης της πραγματικής οικονομίας. Τώρα με πολιτικές και πυρήνα το Ε.Σ.Υ., τον εμβολιασμό και το αρτιότερο Κράτος μπορούμε να περιορίσουμε περαιτέρω την πανδημία και να καταφάσκουμε στη ζωή».

Όπως σημείωσε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει στους προβληματισμούς της κοινωνίας στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. «Η πορεία στο επόμενο διάστημα δεν θα είναι ανέφελη. Η πανδημία συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις. Και αναταράξεις που προκαλούν ανησυχία στους πολίτες. Στη Δ.Ε.Θ. ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει σε αυτές τις ανησυχίες, τα προβλήματα, αλλά και τις προσδοκίες της ζώσας κοινωνίας. Θα απαντήσει έχοντας ως παρακαταθήκη αυτά που πετύχαμε μέχρι σήμερα, στο εισόδημα των πολιτών, στις επενδύσεις, στις εξαγωγές, στις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν, στις δουλειές που άνοιξαν. Όλα αυτά δεν είναι μια επίκληση αυταρέσκειας. Είναι η απόδειξη ότι με την πολιτική, το σχέδιο, τις μεταρρυθμίσεις μας μπορούμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες προόδου και προκοπής που αξίζουν στις Ελληνίδες και τους Έλληνες» υποστήριξε.

«Στην ομιλία του Πρωθυπουργού οι νέοι θα βρίσκονται στο επίκεντρο. Και φυσικά θα υπάρχουν μέτρα και εξαγγελίες για το σύνολο της κοινωνίας. Στόχος είναι, τα πλεονεκτήματα και το όφελος, από μια Ελλάδα που αλλάζει και αναπτύσσεται με πρωτόγνωρους ρυθμούς, να φτάσουν σε όλους με δικαιοσύνη και ταχύτητα. Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία που στηρίζεται στα αποτελέσματα της δουλειάς μας. Με ευαισθησία, με ανθρωπιά, με λογική και με σύνεση, προχωράμε σταθερά στην Ελλάδα της επόμενης μέρας. Και οι πολίτες ξέρουν ότι θα είμαστε δίπλα τους και δεν θα αφήσουμε κανένας να μείνει πίσω» συμπλήρωσε.

«Θα στηρίξουμε με κάθε μέσο τα ανοικτά σχολεία«»

Αναφερόμενος στην νέα σχολική χρονιά που αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα 13/9, με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε πως ο στόχος είναι να προφυλαχθεί η δια ζώσης διδασκαλία και να παραμείνουν ανοικτές οι σχολικές αίθουσες.

«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς μας βρίσκει έτοιμους, σε όλα τα επίπεδα, για να επανέλθουμε, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, στην δια ζώσης διδασκαλία. Οι μαθητές και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλο τις επιπτώσεις της απουσίας από το σχολικό περιβάλλον. Οι νέοι άνθρωποι αυτής της χώρας πλήρωσαν βαρύ τίμημα στην εθνική προσπάθεια για την προστασία της ζωής και της Πατρίδας από την πανδημία. Ως Κράτος και ως κοινωνία τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη. Τους οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα, να στηρίξουμε ολόψυχα και με κάθε μέσο την επιστροφή στις τάξεις» είπε.

Ενώ ανέφερε πως: «Στην προσπάθεια αυτή καλούμε να συνδράμουν όλοι, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Ο εμβολιασμός και η ευλαβική τήρηση των μέτρων είναι οι δύο βασικές προϋποθέσεις. Διαβεβαιώνουμε την κοινωνία ότι θα στηρίξουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο το άνοιγμα των σχολείων και την δια ζώσης διδασκαλία».

«Παθογένειες που πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω μας»

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού το χαρακτήρισε «σκάνδαλο» αλλά και «ηθικά και πολιτικά καταδικαστέο». «Το Κράτος και η δικαιοσύνη θα αποδώσουν τις ευθύνες που αναλογούν σε όσους εμπλέκονται, με διάθεση σωφρονιστική, παραδειγματική και αποτρεπτική. Τα όσα συνέβησαν με τα ψευδή πιστοποιητικά είναι οι παθογένειες μιας Ελλάδας που πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω μας. Πάρα τις αντικοινωνικές και -χωρίς αμφιβολία- ανήθικες συμπεριφορές κάποιων, η Κυβέρνηση έκανε και θα εξακολουθεί να κάνει ο,τι απαιτείται για να νικήσουμε τον ιό και να βαδίσουμε γρηγορότερα στο δρόμο της προόδου. Δυστυχώς, η στάση της Αντιπολίτευσης στο ζήτημα αυτό είναι αστήρικτη και αδικαιολόγητη» ανέφερε.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κυριάκος Μητσοτάκης #ΔΕΘ #Γιάννης Οικονόμου #Πιστοποιητικό εμβολιασμού #εμβολιασμός #Σχολεία

Best of Internet