Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, στην εστίαση, στην εργασία, στην ψυχαγωγία και στην υγεία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Τα νέα μέτρα είχαν ανακοινωθεί πριν από λίγες εβδομάδες, καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονταν και προκειμένου να αντιμετωπιστεί το νέο πανδημικό κύμα, η κυβέρνηση - σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους - έκανε γνωστά τα νέα μέτρα, τα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την επιστροφή της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, στις περιπτώσεις που υπάρχει συνωστισμός. Ακολουθούν όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου: 

Στους κλειστούς χώρους εστίασης: Λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίες έξι μήνες. Δεν είναι υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Θέατρα, κινηματογράφοι: Μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίες έξι μήνες και ανεμβολίαστους με rapid test αντιγόνου έως και 48 ώρες πριν

Κλειστά γυμναστήρια και αθλητικά σωματεία: Λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίους έξι μήνες, αλλά και ανεμβολίαστους με rapid test αντιγόνου έως και 48 ώρες πριν.

Στον χώρο εργασίας: Ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να γνωρίζει εάν οι εργαζόμενοί του έχουν εμβολιαστεί.

Σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους θα πρέπει να υπάρχει σήμανση για υποχρεωτική χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός.

Την Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, μέχρι και την 31η ημέρα του Μαρτίου του 2022 με το άνοιγμα των σχολείων: Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα με κόστος 10 ευρώ

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές και φοιτητές: Όσον αφορά τους μαθητές είναι υποχρεωτικά τα δύο self test (δωρεάν). Για τους φοιτητές θα ισχύει το rapid test δύο φορές την εβδομάδα με οικονομική επιβάρυνση του φοιτητή.

Τέλος τα δωρεάν rapid test από τις δημόσιες δομές για όλους, μόνο για εμβολιασμένους, όχι για ανεμβολίαστους: Από τις 13 Σεπτεμβρίου στις δημόσιες δομές θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ μόνο οι εμβολιασμένοι και όχι οι ανεμβολίαστοι.

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα μέτρα

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA