Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, καθώς «δεν συμπίπτουν τα προγράμματά μας» είπε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη και τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ. Αυτήν την απάντηση έδωσε Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τα σενάρια των τελευταίων ημερών για ενδεχόμενη συνάντηση των δυο ηγετών στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στα τέλη Σεπτέμβρη.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Στις επόμενες εκλογές θα ζητήσω αυτοδυναμία» - «Οχι» σε επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού

«Η πολιτική μας με την Τουρκία δεν αλλάζει» τόνισε  ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου της 85ης ΔΕΘ. «Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα είναι αναφαίρετο και αδιαπραγμάτευτο από την πατρίδα μας», τόνισε αναφερόμενος στις επικλήσεις για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου. «Μπορούμε να συνεργαστούμε περισσότερο στα ζητήματα του μεταναστευτικού» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Τα συμφέροντα μας με την Τουρκία, θεωρώ ότι είναι ευθυγραμμισμένα ως προς το προσφυγικό, συμπλήρωσε ο κ Μητσοτάκης. Υπογραμμίζοντας βέβαια ότι η Ελλάδα έχει εστιάσει στην ενεργή φύλαξη των συνόρων. «Θα τσακίσω» είπε «τα κυκλώματα λαθροδιακινητών. Θα ξέρουν ότι μπορεί να δώσουν 2.000 και 3.000 ευρώ αλλά στην Ελλάδα δεν θα φτάσουν», είπε χαρακτηριστικά, ερωτηθείς σχετικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA