Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας χτύπησε τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές «καλή σχολική χρονιά» αναρτώντας μία φωτογραφία με τους γιους του στο Instagram. Ο Ορφέας - Ερνέστο και ο Φοίβος - Παύλος απεικονίζονται με τις σχολικές σάκες τους ενώ ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες. 

Διαβάστε ακόμη: Σχολεία: «Πρώτο κουδούνι» με ελπίδες για μία καλύτερη σχολική χρονιά - Ολα τα νέα μέτρα

 Όπως έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του «ετοιμάσαμε σήμερα τα παιδιά μας και τα είδαμε να τρέχουν με τη σάκα στον ώμο και με ανυπομονησία, για να βρούνε τους φίλους τους και τους καθηγητές τους». Σχολιάζοντας τα μέτρα κάτω από τα οποία θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε: «γιατί όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες, πάντα τα παιδιά θα τρέχουν προς το αύριο». Κλείνοντας την ανάρτησή του ο πρόεδρος του Αλέξη Τσίπρα ευχήθηκε «δύναμη, υπομονή, φροντίδα» σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. 

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα: 

Ετοιμάσαμε σήμερα τα παιδιά μας και τα είδαμε να τρέχουν με τη σάκα στον ώμο και με ανυπομονησία, για να βρούνε τους φίλους τους και τους καθηγητές τους.

Γιατί όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες, πάντα τα παιδιά θα τρέχουν προς το αύριο.

Εύχομαι σε όλους και όλες καλή σχολική χρονιά!

Δύναμη, υπομονή, φροντίδα στους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους τους.

https://www.instagram.com/p/CTwK3PTNQMO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Γεννηματά: Δεν πάρθηκαν μέτρα για τα σχολεία 

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) Φώφη Γεννηματά βρέθηκε στον αγιασμό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας και ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μια ασφαλή και αποδοτική χρονιά, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση «επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη». «Καλώ όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εμβολιαστούν», σημείωσε.

Ολόκληρη η δήλωση της Φώφης Γεννηματά:

«Εύχομαι στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς μια ασφαλή και αποδοτική σχολική χρόνια, χωρίς κινδύνους για την υγεία του και νέα μαθησιακά κενά. Δυστυχώς η Κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Κανένα μέτρο προφύλαξης δεν πάρθηκε. Ο συνωστισμός στις τάξεις επαναλαμβάνεται. Οι εμβολιασμοί καθυστερούν. Και το απαράδεκτο θα κλείνει τμήματα μόνο όταν έχουν κολλήσει μαζικά οι μαθητές τον ιό και τον έχουν μεταφέρει στην οικογένεια τους. Καλώ όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εμβολιαστούν. Καλώ τον ΕΟΔΥ να χρησιμοποιήσει κινητά συνεργεία στα σχολεία για ενημέρωση και ενίσχυση των εμβολιασμών».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA