Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο 95% από το 84% πριν από την ψήφιση της τροπολογίας για την υποχρεωτικότητα, αυξήθηκε σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, το εμβολιασμένο υγειονομικό προσωπικό, ενώ ο ίδιος έστειλε σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να οπισθοχωρήσει στο μέτρο της αναστολής εργασίας ανεμβολίαστων υγειονομικών, καθώς όπως είπε είναι ζήτημα αδιαπραγμάτευτο.

Διαβάστε ακόμη:  Υποχρεωτικός εμβολιασμός: «Οχι» στην επέκταση του μέτρου είπε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

«Αποτελεί πολιτική απόφαση της κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί για το αν θα εργάζονται ή όχι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ, στις ιδιωτικές κλινικές και στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Η κυβέρνηση νομοθέτησε πρόσφατα την δυνατότητα επιστροφής στο σύστημα με την πραγματοποίηση της πρώτης δόσης. Πέραν αυτής δεν εξετάζεται άλλη δυνατότητα», ξεκαθάρισε ο κ. Πλεύρης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού.

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι η κυβέρνηση σέβεται απόλυτα όσους είναι σε αναστολή, καλώντας τους εκ νέου να εμβολιαστούν. «Σεβόμαστε το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού και καλούμε όσους έχουν βγει σε αναστολή να κάνουν τον εμβολιασμό όπως επιτάσσουν οι διεθνείς οδηγίες. Σε διαφορετική περίπτωση οι ίδιοι θα θέτουν τον εαυτό τους σε κατάσταση μη ικανότητας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Όπως έχει δικαίωμα ο ιατρός ογκολογικής κλινικής να μην εμβολιαστεί έτσι έχει δικαίωμα και ο ασθενής να δεχθεί τις υπηρεσίες εμβολιασμένου ιατρού», σημείωσε. Ο ίδιος υποστήριξε επίσης ότι τα κενά που προκύπτουν καλύπτονται με ικανοποιητικό τρόπο και σύντομα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί. 

Ο Ανδρέας Ξανθός από την πλευρά του, αν και χαρακτήρισε «ηθική και δεοντολογική» την υποχρέωση εμβολιασμού όσων περιθάλπουν ασθενείς, κατηγόρησε την κυβέρνηση για κοινωνική αγριότητα.

«Δεν μπορούν να καλυφθούν τα κενά με την εργασιακή εξουθένωση των εναπομείναντων. Η επιμονή σας σε αυτό δείχνει στοιχείο κοινωνικής αναλγησίας, μιας προσπάθειας δημιουργίας κενών και ελλείψεων στο σύστημα, τις οποίες θα έρθει μετά να καλύψει ο ιδιωτικός τομέας. Εμείς βλέπουμε ένα τέτοιο σχέδιο να ενεργοποιηθεί αγορά υπηρεσιών από ιδιώτες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, δεν μπορεί να σχετίζεται με την παρούσα συγκυρία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA