ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15/09/2021 20:37

Κώστας Μπακογιάννης: Μήνυσε εργολάβο επειδή έσκαψε δρόμο για εταιρεία κινητής τηλεφωνίας

Μήνυση στον εισαγγελέα κατέθεσε ο Δήμος Αθηναίων για μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας από συνεργείο παρόχου κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή του Κολωνού

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κώστας Μπακογιάννης: Μήνυσε εργολάβο επειδή έσκαψε δρόμο για εταιρεία κινητής τηλεφωνίας
Ο Κώστας Μπακογιάννης (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Μήνυση στον εισαγγελέα κατέθεσε ο Δήμος Αθηναίων για μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας από συνεργείο παρόχου κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή του Κολωνού. Το συνεργείο άνοιξε τομή στο οδόστρωμα επί της οδού Ιωαννίνων και δεν έβαλε σήμανση επικινδυνότητας, με τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη να στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως «η ανοχή απέναντι στην ανευθυνότητα των λίγων εις βάρος των πολλών τελείωσε».

Την προσφυγή στον εισαγγελέα είχε προαναγγείλει ο δήμαρχος Αθηναίων με ανάρτησή του στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καταγγέλλοντας «εγκληματική αμέλεια, αδιαφορία και ωχαδελφισμό». Η οδός Ιωαννίνων είναι ένας δρόμος διπλής κυκλοφορίας με συχνή διέλευση ΙΧ, δικύκλων και πεζών και η κάθετη τομή χωρίς την ειδική σήμανση ασφαλείας, δημιούργησε μια επικίνδυνη παγίδα για τους διερχόμενους, ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες.

Ο Κώστας Μπακογιάννης κατευθυνόταν στο θέατρο Κολωνού και αντίκρισε το... έργο του εργολάβου, δημοσίευσε τη φωτογραφία και επανήλθε εκ νέου στο Instagram όπου και αποκάλυψε ότι υπέβαλλε μήνυση.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη:

Η ανοχή απέναντι στην ανευθυνότητα των λίγων εις βάρος των πολλών τελείωσε.

Τη Δευτέρα περπατώντας στον Κολωνό, στην οδό Ιωαννίνων είδα μια τομή στο οδόστρωμα πραγματική παγίδα η οποία είχε δημιουργηθεί από κάποιο συνεργείο παρόχου κινητής τηλεφωνίας, χωρίς καμία σήμανση επικινδυνότητας και χωρίς κανένα προστατευτικό μέτρο ασφαλείας για τα οποία ήταν υπόχρεος ο πάροχος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η σωματική ακεραιότητα των διερχομένων πεζών και δικυκλιστών.

Επειδή στα σχόλια πολλοί με ρωτάτε τι κάναμε, σας απαντώ ότι σήμερα κιόλας υποβάλαμε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα όπως είχα δεσμευτεί.

Επιπλέον ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε στην ανάκληση της σχετικής άδειας μέχρι να συμμορφωθεί ο εργολάβος της συγκεκριμένης εταιρείας και στην επιβολή του υψηλότερου προβλεπόμενου διοικητικού προστίμου.

Για να αποτρέψουμε αντίστοιχες κακές πρακτικές στα έργα που εκτελούν πάροχοι τηλεπικοινωνιών ή εταιρείες κοινής ωφέλειας όπως ΔΕΔΔΗΕ, Φυσικό Αέριο και ΕΥΔΑΠ, έχουμε τριπλασιάσει τις εγγυητικές εκτέλεσης που ζητούνται από τους εργολάβους. Εννοείται πως όλες οι κατασκευασμένες τομές ελέγχονται προτού επιστραφούν οι εγγυητικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΩΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ