Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην πτωτική πορεία που παρουσιάζουν οι εμβολιασμοί στη χώρα αλλά και το κλείσιμο των Mega εμβολιαστικών κέντρων αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου έπειτα από σχετικές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Παράλληλα αναφέρθηκε στην πορεία της οικονομίας, ενώ μίλησε και για το ενδεχόμενο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας σε ιερωμένους.

«Θα παροτρύνουμε ανθρώπους να εμβολιαστούν, είμαστε εδώ, παρακολουθούμε εμβολιασμούς και μεγέθη της πανδημίας και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι απαιτείται για να μην ξανακλείσει η οικονομία και η ζωή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και σχολίασε για τα mega εμβολιαστικά κέντρα πως: « Αυτό που θα γίνει είναι η αναδιάταξη των ανθρώπων που έχουμε για να είμαστε όσο πιο αποτελεσματικοί απαιτείται, ανάλογα με την κατεύθυνση του προγράμματος εμβολιασμού. Θα πάμε στα πανεπιστήμια, τα κέντρα και οι υποδομές θα παραμείνουν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες στους πολίτες. Μικροαλλαγές ενδεχομένως γίνουν, αλλά η συνολική εικόνα δεν θα αλλάξει».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στους ιερωμένους είπε πως: «Η υποχρεωτικότητα είναι μια επιλογή που εξακολουθεί να υπάρχει. Προτεραιότητηα της κυβέρνησης η εφαρμογή μέτρων όπως έχει εξαγγελθεί, η επιτάχυνση ρυθμού εμβολιασμών. Εκεί είμαστε τώρα, παρακολουθούμε και αξιολογούμε τα δεδομένα και ανάλογα είμαστε εδώ για να πάρουμε παραπάνω μέτρα, να δούμε ποιο εργαλείο θα είναι το καταλληλότερο».

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας είπε πως «Από τη Δευτέρα ξεδιπλώνεται το εφαρμοστικό πλάνο. Η αντιπολίτευση αδυνατεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο πολιτικού σχεδιασμού του κ. Μητσοτάκη. Απόδειξη η κριτική της για τις γονικές παροχές» και απαντώντας για τις πρόσθετες οικονομικές εξαγγελίες και ελαφρύνσεις σημείωσε: «Αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν είναι παροχές. Είναι μέτρα με αναπτυξιακή διάσταση. Όσο η οικονομία μεγαλώνει, αυτονόητο ότι δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος που θα μας επιτρέψει να υποστηρίξουμε πιο ενεργά επαγγελματικές τάξεις και ανθρώπους. Πήραμε λελογισμένα μέτρα. Όσο ενισχύεται ο πλούτος που παράγεται, τόσο θα μεγαλώνει η συμμετοχή των πολιτών στον παραγόμενο πλούτο».

Τέλος σχολιάζοντας το αν η Νέα Δημοκρατία έχει τη στήριξη των κεντρώων ψηφοφόρων σχολίασε: «Οι ψηφοφόροι πείθονται με τη σύνθεση της κυβέρνησης, με τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Και δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι η πολιτική μας είναι για όλους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA