Μενού
  • Α-
  • Α+

Για την υποχρεωτικότητα αλλά και τους εμβολιασμούς στα παιδιά και την πορεία του προγράμματος μίλησε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Παράλληλα αναφέρθηκε στη λειτουργία του ΕΣΥ ενώ σημείωσε πως ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί με ορούς ασφαλιστικής εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη: Σύψας: Ολα τα ανεμβολίαστα παιδιά θα νοσήσουν ως τα Χριστούγεννα - Καλοκαίρι 2022 χωρίς κορονοϊό

«Σε αυτή τη φάση ως κυβέρνηση θεωρούμε ότι η υποχρεωτικότητα εξαντλείται στους υγειονομικούς και σε όσες άλλες ομάδες έχει ανακοινωθεί, αλλά όλα είναι επάνω στο τραπέζι ανάλογα με τις εξελίξεις» επισήμανε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών, τόνισε ότι  έχει αποδειχτεί ότι εάν οι ηλικίες 12-17 ετών εμβολιαστούν, θωρακίζουμε τα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρο τους και όχι το διαδίκτυο .

Επίσης, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η Ελλάδα στον εμβολιασμό είναι όπως και στη φιλοσοφία της. «Είμαστε πάνω από τις Ανατολικές χώρες, άλλα κάτω από τις Δυτικές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε επίσης ότι το ΕΣΥ δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα, ενώ ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι τα ΣΔΙΤ μέσα στα νοσοκομεία θα εξειδικευτούν. «Το κράτος μπορεί να θεωρεί ότι το συμφέρει καλύτερα να πληρώνει τον ιδιώτη  για εξετάσεις μέσα στα νοσοκομεία ενώ ο πολίτης δεν θα πληρώνει».  Ανέφερε ακόμη ότι τα ΣΔΙΤ θα αναπτυχτούν και στην πρωτοβάθμια Υγεία

Ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών δεν οφείλουν να προσκομίσουν αρνητικό rapid test κατά την επίσκεψη τους σε ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα αλλά και οδοντιατρεία. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA