ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17/09/2021 14:34

Υπόθεση Novartis: Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τυχόν εμπλοκή Αβραμόπουλου, Γεωργιάδη

Οι οικονομικοί εισαγγελείς καλούνται τώρα να περαιώσουν άμεσα την έρευνα τους για τους κυρίους Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο και αμέσως μετά αυτή που αφορά και τους περίπου 3.000 Έλληνες γιατρούς που ελέγχονται για μίζες από την Novartis

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Υπόθεση Novartis: Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τυχόν εμπλοκή Αβραμόπουλου, Γεωργιάδη
Υπόθεση Novartis: Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τυχόν εμπλοκή Αβραμόπουλου, Γεωργιάδη
Ανάγνωση:

Επίσκευση της προκαταρκτικής έρευνας που αφορά τυχόν εμπλοκή των πρώην υπουργών Δημήτρη Αβραμόπουλου κι Αδωνι Γεωργιάδη στο σκάνδαλο Novartis παράγγειλε ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστος Μπαρδάκης στους τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς που χειρίζονται την υπόθεση.

Όπως σημειώνει σε αυτή: «εντός εύλογου χρονικού διαστήματος η έρευνα για τους 2 πολιτικούς θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί», με πηγές της Οικονομικής Εισαγγελίας να λένε ότι το «εύλογο χρονικό διάστημα» δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 2 μήνες.

Ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, στην παραγγελία του, επικρίνει τη μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της έρευνας, τονίζοντας ότι οι δύο πολιτικοί ελέγχονται από το 2017 και πλέον μετράει ο 5ος χρόνος που βρίσκονται σε μία άτυπη ομηρεία.

«Η καθυστέρηση δύναται να θεωρηθεί προσβολή του θεμελιώδους δικαιώματος της δίκαιης δίκης όπως ορίζεται από τη ΕΣΔΑ. Δεν έχει σημασία που εσείς αναλάβατε την υπόθεση το Φεβρουάριο του 2021. Ο χρόνος προσμετράται», αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες.

Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, ο κ. Γεωργιάδης είχε υποβάλει αίτημα για επίσπευση της σε βάρος του έρευνας. Κατόπιν αυτού, την 1η Ιουλίου ο κ. Μπαρδάκης ζήτησε εγγράφως από τους εισαγγελείς να τον ενημερώσουν για τις ενέργειες τους, την πορεία της έρευνας τους και πότε αναμένεται η ολοκλήρωση της.

Οι απαντήσεις εστάλησαν πριν λίγες ημέρες και αυτό που διαπιστώθηκε από τον κ. Μπαρδάκη ήταν ότι υπάρχει περίπτωση για περαιτέρω μεγάλη καθυστέρηση.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς καλούνται τώρα να περαιώσουν άμεσα την έρευνα τους για τους κυρίους Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο και αμέσως μετά αυτή που αφορά και τους περίπου 3.000 Έλληνες γιατρούς που ελέγχονται για μίζες από την Novartis.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
NOVARTIS ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ