ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17/09/2021 19:16

Κυριάκος Μητσοτάκης στην Eumed 9: Η Ευρώπη να γίνει η πρώτη ουδέτερη κλιματικά ήπειρος

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που στην ατζέντα θα έχουμε το ζήτημα της κλιματικής κρίσης τις συνέπειες της οποίας αντιμετωπίζει η Μεσόγειος σήμερα», τονίζει, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της Συνόδου EUMED 9 που διεξάγεται στην Αθήνα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κυριάκος Μητσοτάκης στην Eumed 9: Η Ευρώπη να γίνει η πρώτη ουδέτερη κλιματικά ήπειρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην EUMED 9 (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Με αναφορές στη Διακήρυξη των Αθηνών για την κλιματική αλλαγή αλλά και σε θέματα όπως η κρίση στο Αφγανιστάν αλλά και φυσικά στην πανδημία του κορονοϊού, καλωσόρισε τους 8 ηγέτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Σύνοδο Eumed 9.

Όλη η δήλωση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Με μεγάλη μου χαρά καλωσορίζω στην Αθήνα τους ομολόγους μου, αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, στην επισήμως 1η Σύνοδο MED 9, αφού προστέθηκαν πλέον η Σλοβενία και η Κροατία. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που στην ατζέντα θα έχουμε το ζήτημα της κλιματικής κρίσης τις συνέπειες της οποίας αντιμετωπίζει η Μεσόγειος σήμερα. Θα έχουμε την ευκαιρία να υιοθετήσουμε τη Διακήρυξη της Αθήνας, η οποία θέτει τις προτεραιότητες των χωρών της Μεσογείου και του Ευρωπαϊκού Νότου, για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η οποία επηρεάζει ιδιαίτερα την κοινή μας θάλασσα, τη Μεσόγειο. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε σημαντικά γεωπολιτικά και άλλα ζητήματα, από το Αφγανιστάν έως την πανδημία Covid. Και φυσικά θα είναι μια ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε την προσήλωσή μας στην επίτευξη των σημαντικών στόχων που έχουμε θέσει, να έχουμε μετατρέψει την Ευρώπη στην πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο έως τα μέσα του αιώνα. Επομένως, ελπίζω πως θα έχουμε πολύ παραγωγικές συναντήσεις και με χαροποιεί ότι καταφέραμε να διευρύνουμε το σχήμα MED 7, που πλέον περιλαμβάνει τους φίλους μας από τη Σλοβενία και την Κροατία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
EUMED ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ