ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18/09/2021 13:35

ΥΠΕΞ: Διάβημα σε Τουρκία για παρενόχληση ερευνητικού πλοίου και έκδοση παράνομης navtex

«Η συνεχιζόμενη τουρκική στάση είναι απαράδεκτη» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, που προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας, αναφορικά με τουρκική παρενόχληση κατά του Nautical Geo

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
ΥΠΕΞ: Διάβημα σε Τουρκία για παρενόχληση ερευνητικού πλοίου και έκδοση παράνομης navtex
Ο Νίκος Δένδιας (πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Απατώντας στην τουρκική προκλητικά, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας πραγματοποίησε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας, αναφορικά με τουρκική παρενόχληση κατά του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo, καθώς και την έκδοση παράτυπης navtex. Στην ανακοίνωση μάλιστα του ΥΠΕΞ αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η συνεχιζόμενη αυτή τουρκική στάση είναι παντελώς απαράδεκτη».

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο twitter ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έδωσα οδηγίες στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει έντονο διάβημα διαμαρτυρίας αναφορικά με τουρκική παρενόχληση κατά του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo, καθώς και την έκδοση παράτυπης Navtex. Η συνεχιζόμενη αυτή τουρκική στάση είναι παντελώς απαράδεκτη».

Βράζουν οι Τούρκοι με τη διακήρυξης της Αθήνας

Παράλληλα έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε η Τουρκία με αφορμή διακήρυξη των χωρών της Μεσογείου EUMED9 που υπεγράφη την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Με ανακοίνωσή της η τουρκική κυβέρνηση κάνει λόγο για διακήρυξη της EUMED9 που είναι αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα και μεροληπτική ενώ καλεί μάλιστα όσες χώρες την υπέγραψαν να την εγκαταλείψουν, υποστηρίζοντας πως ακολουθούν τυφλά την Ελλάδα με πρόσχημα την αλληλεγγύη.

Σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ η διακήρυξη χαρακτηρίζεται μεροληπτική, χωρίς όραμα και αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα. «Καλούμε τις χώρες της ΕΕ που την υπέγραψαν να εγκαταλείψουν την μόνοπλευρη στάση τους. Ακολουθούν την Ελλάδα και την Κύπρο τυφλά υπό το πρόσχημα της αλληλεγγύης» σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑ NAVTEX ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ