Μενού
  • Α-
  • Α+

Όλοι οι καταναλωτές που είναι συνδεδεμένοι με τη χαμηλή τάση θα δουν έκπτωση στο λογαριασμό ρεύματος με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εν όψει της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Διευκρίνισε επίσης ότι επιδότηση θα λάβουν όλοι οι καταναλωτές χαμηλής τάσης και η έκπτωση δεν εξαρτάται από το αν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα το μέτρο ισχύει μέχρι το τέλος του χρόνου καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι η ενεργειακή κρίση έχει παροδικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο υπογράμμισε ότι αν συνεχιστεί η αυξημένη τιμή στο ρεύμα θα εξεταστεί και η επέκταση του μέτρου. Ο κ Σκρέκας - αναφερόμενος στις επαφές του με τις ιδιωτικές εταιρίες - τόνισε ότι τους ζήτησε να στηρίξουν τους καταναλωτές και όπως ανέφερε ήδη ορισμένοι πάροχοι έχουν φτιάξει εκπτωτικά πακέτα.

Ζήτησε επίσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ από τις εταιρίες να είναι διακριτή για τους καταναλωτές η έκπτωση που κάνει η κυβέρνηση και η επιπλέον έκπτωση που κάνει ο πάροχος.

«Ζητήσαμε από τους παρόχους, και ΔΕΗ και τους υπόλοιπους, να κάνουν επιπλέουν εκπτώσεις για να αντισταθμίσουν τις αυξημένες τιμές του ρεύματος. Όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, θα δουν από τον Οκτώβριο και τους επόμενους μήνες, μια διακριτή γραμμή στο λογαριασμό τους, όπου ανάλογα με την κατανάλωση που έχουν θα βλέπουν μια έκπτωση, την επιδότηση από την κυβέρνηση. Και θα έχουν μια επιπλέον έκπτωση από τον πάροχο είτε από την ΔΕΗ είτε από ιδιώτες παρόχους, όπου θα προσπαθούν να αντισταθμίσουν το υπόλοιπο της αύξησης» υπογράμμισε ο υπουργός μιλώντας στο MEGA και πρόσθεσε: «Το 72% των νοικοκυριών καταναλώνουν κατά μέσο όρο μέχρι 300 κιλοβατόρες το μήνα. 8/10 νοικοκυριά καταναλώνουν μέχρι 600 κιλοβατόρες. Με αυτό τον τρόπο αντισταθμίζουμε σχεδόν το σύνολο της εκτιμώμενης ανατίμησης για 8/10 νοικοκυριά στη χώρα μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA